İspanya'da işler yolunda gitmedi: 3-0!

İspanya'da işler yolunda gitmedi: 3-0!

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon ülkemizi başarı ile temsil eden ve Avrupa'da ilk 8 takım arasına girmeyi başaran Galatasaray, çeyrek final ilk maçında Real Madrid'e deplasmanda 3-0 mağlup oldu.

Bernabeu Stadı'nda oynanan ve binlerce Türk taraftarın akın ettiği mücadelede Galatasaray, 9. dakikada Cristiano Ronaldo, 28. dakikada Benzema ve 72. dakikada Hugain'den geldi.

Stat: Santiago Bernabeu
Hakemler: Svein Oddvar Moen, Kim Thomas Haglund, Frank Andas (Norveç)
Real Madrid: Diego Lopez, Essien, Sergio Ramos, Varane, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria (Dk. 85 Pepe), Mesut Özil (Dk. 79 Modric), Cristiano Ronaldo, Benzema (Dk. 65 Higuain)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Dany, Riera (Dk. 83 Amrabat), Melo, Hamit Altıntop (Dk. 78 Umut), Selçuk İnan, Sneijder (Dk. 46 Gökhan Zan), Drogba, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 9 Cristiano Ronaldo, Dk. 29 Benzema, Dk. 73 Higuain (Real Madrid)
Sarı kartlar: Dk. 41 Dany, Dk. 70 Melo, Dk. 74 Drogba, Dk. 78 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 84 Essien, Dk. 84 Xabi Alonso, Dk. 90 Sergio Ramos, Dk. 90 1 Modric (Real Madrid)

MAÇIN AYRINTILARI

Bu mücaelenin rövanşı 9 Nisan 2013 Salı günü saat 21.45'te Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanacak. 

RÖVANŞTA ÖNEMLİ EKSİKLER

Sarı kırmızılılarda skor kadar moralleri bozan bir diğer hususta rövanşta cezalı düşen önemli oyuncular oldu. Bu akşam sarı kart gören Danny ve Burak Yılmaz 9 Nisan'da TT Arena'da oynanacak olan rövanş maçında forma giyemeyecek.Real Madrid'de ise savunmadan Sergio Ramos ve orta sahadan Xabi Alonso sarı kart cezalısı duruma düştüğü için İstanbul'da takımlarını yalnız bırakacak.

GALATASARAY NASIL TUR ATLAR?

Bernabeu'da 3-0 mağlup olan Galatasaray kendi evinde oynayacağı maçı yien aynı skorla (3-0) kazanması durumunda maçı uzatmalara taşıyacak. Sarı kırmızılılar turu geçmek için ise TT Arena'da rakibine en az 4 fark atmak zorunda.. (4-0, 5-1, 6-2) Temsilcimiz 3-0 hariç alacağı 3 veya daha az farklı galibiyetler, her türlü beraberlik ve mağlubiyet durumunda Avrupa'ya veda edecek.

İSPANYA'DAN NOTLAR

- Saat 21:00 itibariyle Real Madrid taraftarları henüz stada gelmedi. Efletun beyazlılar ısınmak için sahaya çıkarken ıslıklandılar... İspanya'da, Türk Telekom Arena havası var... 
- Fernando Muslera sahaya çıktığı anda tribünler adeta yıkıldı. Muslera ve Taffarel alkışlarla sahaya çıktı...
- Galatasaray kafilesi, maça 2 saat kala stada doğru yola çıktı... 
- İspanya'da maça saatler kala sağnak yağmur başladı.... 

TERİM YARDIMCILARI 12 YIL ÖNCE İLK 11'DEYDİ

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in yardımcılıklarını üstlenen 3 isim, 2000-2001 sezonu şampiyonlar ligi çeyrek finalinde Santiago Bernabeu'da ilk 11'de sahada yer almıştı. Dönemin teknik direktörü Murcela Lucescu'nun ilk maçta olduğu gibi Madrid deplasmanında sahaya sürdüğü Claudio Taffarel, Hasan Şaş ve Ümit Davala, 90 dakika mücadele etmelerine karşın turu atlayan tarafın Real Madrid olmasını engelleyememişti.

ÜÇ ÖĞRENCİSİ MOURINHO'YA KARŞI

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun daha önce birlikte çalıştığı 3 oyuncu Didier Drogba, Wesley Sneijder ve Hamit Altıntop, bu kez Galatasaray formasıyla Portekizli teknik adamın karşısına çıktı. Real Madrid yetkilileri, Galatasaray taraftarları için Santiago Bernabe Stadı'nda aldığı özel önlemler sonuç vermedi. Galatasaray taraftarlarının, kendileri için ayrılan bölümden değil de ev sahibi takımın tribünlerinden bilet edinmelerinin engellenmesi için önlem alındığı duyurulmasına karşın, rakip seyirciler arasında binlerce sarı-kırmızılı futbolsever dikkati çekti. Real Madrid Kulübü'nce konuk takım taraftarları için 3 bin 900 biletin ayrıldığı Santiago Bernabeu Stadı'nda yaklaşık 15 bin Galatasaray taraftarınun bulunduğu görüldü. Tüm tribünlerde yer alan sarı-kırmızılı taraftarlar, Türkiye ve Galatasaray bayrakları açıp tezahüratlarla takımlarına destek verdi. 

Öte yandan, İspanyol internet sitelerinde, Galatasaray taraftarının ilgisine işaret edilerek, “Bernabeu'da Türk işgali” başlıkları atıldı.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Fatih Terim, Real Madrid karşısında, son oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının kadrosunda tek değişiklik yaptı. Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ilk 11'de yer alan Hakan Balta'nın yerine İspanyol oyuncu Riera'yı bu kez kadroda tercih etti. Real Madrid-Galatasaray maçının 100'ün üzerinde ülkede canlı yayınlandığı ve statta Meksika, Arjantin, Kolombiya, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'in de aralarında bulunduğu 140 ülkeden medya mensubunun görev yaptığı açıklandı. Basının karşılaşmaya gösterdiği büyük ilgi, İspanyol medyasında “Sanki UEFA Şampiyonlar Ligi Finali gibi” diye yorumlandı.