İspanya Barselona'da terör saldırısı şoku; 13 ölü 50 yaralı

İspanya Barselona'da terör saldırısı şoku; 13 ölü 50 yaralı

İspanya'nın Barcelona kentinde çifte terör saldırısında minibüs kalabalığın arasına daldı ardından bir Türk restoranı basıldı, olaylarda 13 ölü var

Barcelona'da çifte saldırı şoku yaşanıyor. İlk saldırıda minibüs kalabalığın arasına daldı, yaşanan ikinci saldırıda ise silahlı iki kişi Türk restoranını bastı. Yerel basında yer alan haberlere göre saldırılarda 13 kişi yaşamını yitirdi, 10'u ağır 50 kişi yaralandı. Saldırılara ilişkin 1 kişi gözaltına alındı.

13 KİŞİ ÖLDÜ 50 YARALI

İspanya'nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasına daldığı saldırıda 13 kişi öldü, 10'u ağır 50 kişi yaralandı. Barcelona polisi, yurttaşlardan bölgeden uzaklaşmalarını istedi. Saldırı nedeniyle metro ve trenistasyonları kapatıldı. Saldırılara ilişkin 1 şüpheli gözaltına alındı.

BİR ARAÇ 3 POLİSE ÇARPTI.

Eleconomista.es, Barcelona’da bir otomobilin 3 polise çarptığını, ancak bu olayın daha önce kentin merkezinde yaşanan terör olayı ile ilgili olup olmadığının bilinmediğini yazdı.

İKİNCİ SALDIRI TÜRK RESTORANTINA

Barcelona'da silahlı iki kişinin Türk restoranı Luna de Istanbul'a girdiği ve bölgeden silah seslerinin geldiği belirtiliyor. Restorana polis tarafından helikopter destekli operasyon düzenleniyor. Resmi Katalan televizyonunun aktardığı bilgilere göre Türk restoranına giren saldırganlar, kendilerini içeriye kapattı. Öte yandan İspanyol polisi 'Restoranda rehine yok' açıklamasını yaptı.,

İŞTE SALDIRI ANI GÖRÜNTÜLERİ

SALDIRGANIN FOTOĞRAFI YAYINLANDI

Olay yerinde saldırgana ait olduğu düşünülen Fas asıllı bir İspanyol vatandaşına ait bir pasaport bulundu. Adının Driss Oukabir olduğu öne sürülen saldırgana ait olduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraf sosyal medyada ve televizyon kanallarında yayınlandı. Saldırganın 1.70 boylarında olduğu, mavi çizgili beyaz tişört giydiği belirtiliyor.

8cb24fd9-4d5f-4c4b-bb02-ecda815a6e00.jpg

İSPANYA BAŞBALKANI AÇIKLAMA YAPTI

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy yaptığı açıklamada “İlk önceliğimiz yaralıların durumu. Yaralılarla ilgili gerekli inceleme yapılacak. “ dedi.

POLİS ; TERÖR SALDIRISI

Barcelona polisinden yapılan açıklamada, olayın terör saldırısı olduğu duyuruldu.

5553.jpg

 

YARALI ÇOCUKLAR

Görgü tanığı Burhan Can,"Çok sayıda yaralı var. Metro istasyonun yakınında gerçekleşti. Yaralıların arasında çocuklar da var. Kimse dükkanlardan çıkamıyor. Minibüs saldırganı olay yerinden uzaklaştı" dedi. CNN Türk canlı yayına bağlanan bir diğer görgü tanığı Selçuk Baki ise, "Katalonya meydanı buranın çok işlek bölgesi. İnsanların yürüdüğü bölgeye araçla eziyorlar. Restoranla alakalı yazılar geçiyor haberlerde. 

TÜRK RESTORANA SALDIRI

Oraya yaklaşılmasına izin verilmiyor. Minibüs saldırısı yaşanan yerle Türk restoranı arasındaki mesafe yaklaşık 500 metre. Metrolar çalışmıyor. Merkeze çıkan tüm yollar tutulmuş durumda" diye konuştu. Görgü tanığı Yunus Emre Erbaş, saldırgana ait olduğu düşünülen Fas pasaportunun olay yerinde bulunduğunu aktardı.

HERKES SAKLANMAYA ÇALIŞTI

20 yaşındaki Marc Esparcia adlı bir görgü tanığı BBC'ye olayı şöyle anlattı:

"Herkes saklanmak için koştu. Çok sayıda insan vardı, alanda çok sayıda aile vardı. Burası Barcelona'nın en çok ziyaret edilen alanlarından biri. Sanırım (araç) birkaç kişiye çarptı, çok korkunçtu. Büyük bir panik vardı."

HASTANE NUMARALARI 

Barcelona'da acil durum hattına yoğunluk ulaşamayanlar için yaralıların nakledikleri hastanelerin numaraları paylaşıldı.

İlgili Haberler