İSLAMİ VAKFA SKANDAL KIYAK

İSLAMİ VAKFA SKANDAL KIYAK

İslami vakfa iktidarın yaptığı kıyağa inanamayacaksınız.

İkisi Başbakan Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen Urla’daki villaların bulunduğu koyda yer alan ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne (DHMİ) ait muhteşem kampın AKP’ye yakın İslamcı vakfa devredildiği ileri sürüldü. Kampın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahil, yönetiminde AKP’nin önde gelen isimlerinin yakınlarının bulunduğu vakfa devri için kira sözleşmesinin süresinden önce iptal edildiği savunuldu. CHP iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Çarpıcı iddiaları İzmirli Gazeteci Mutlu Tuncer, gündeme getirdi. Tuncer’in Ege’nin Sesi haber sitesindeki, konuya ilişkin “İktidardan İslami Vakfa Büyük Kıyak!” başlıklı yazısı şöyle:

Ensar Vakfı…

İnşallah, maşallah, kuruluşu…

AKP İktidarının STK larından…

Başbakan’ın, mahdumu Bilal’in  bizzat ziyaretlerde bulunduğu, Gülen Cemaatinin iktidar açısından alternatifi bir İslami vakıf!

…..

16 Ağustos 2012 tarih ve Bakanlar Kurulu’nun 2012/3582 sayılı kararı ile Kamu yararına çalışan vakıf statüsüne erişti... Vakfın akıllarda kalan en önemli icraatı

“El-ele hep birlikte namaza” kampanyaları düzenlemek!

Kolejler açıyorlar, yayın evleri var… Kitaplar basıyorlar, okullara dağıtıyorlar…  Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak organizasyonlar yapıyorlar!

İktidar ile Gülen cemaati arasında gerilimin ve kopmanın önemli noktalarından birini oluşturan dershaneler tartışması gündeme geldiğinde, Ensar Vakfı, Gülen cemaatine karşı iktidara destek niteliğinde ilan yayınlayan 97 dini cemaat, vakıf ve dernek arasında yer almıştı.

Şimdi iktidar bu katkının altında kalır mı?

.….

Urla Zeytineli Bölgesi’nde Devlet Hava Meydanları’nın bir muhteşem kampı var!

resim1.jpg

Bu kamp, ihale ile kardan yüzde 33 hissenin devlete ödenmesi kaydıyla bölgede yaşayan bir vatandaşa verilmişti… Şahıs, burayı bir yaz dönemi baktı, işletti, devlete 100 bin liranın üzerinde gelir sağladı… Sözleşmesi 3 yıldı…

..…

Ancak;  Birdenbire, bu kamp,  işletmecinin elinden bir buçuk yılını doldurmadan alındı… Neye uğradığını anlayamayan işletmeci yetkili makamlardan tatmin edici bir açıklama da alamadı. “Binalar depreme dayanıklı değil” deyip işin içinden çıktılar.  Oysa iktidar oraya 5 milyon lira civarında bir tadilat harcaması yapmıştı.

.….

Geçtiğimiz günlerde kamp, Ensar Vakfı yöneticileri tarafından ziyaret edildi.  Yöneticiler köylülerle sohbet ettiler. Kampın kendilerine verildiğini ve gençler için eğitim merkezi yapılacağını söylediler!


.….

Görünen o ki;

AKP iktidarı “Ne istediler de vermedik” diyerek sonsuz kıyaklar yaptıkları Gülen Cemaatinin alternatifini bulmuş!  Ensar Vakfı…

resim2.jpg

Vakfın İzmir Şube Müdürü Mehmet Eker’i aradım…

Önce “Yok böyle bir şey” dedi…

Ancak kendisine “Urla kampına gittiğinizi biliyorum” deyince, “Öyle bir şey var. İnşallah biz alırız” cevabını verdi…

……

Konu CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın da dikkatinde… Çıray bu konuda vatandaşlardan gelen bir takım duyumlar olduğunu doğruladı. Konunun çok önemli olduğunu vurguladı ve “Ciddiyetle araştırıyorum” cevabını verdi…

Eğer iddialar doğruysa; Ensar Vakfı, Başbakan’ın villalarının bulunduğu Zeytineli bölgesinde muhteşem bir kampa sahip oluyor demektir…

İslami Eğitim Kampı!

Vakıf yöneticilerinin köylülere söylediğine göre, bu yaz açılacakmış!

İnşallah!

İslami şartlarda yetişsin çocuklarımız, maşallah!

CHP’DEN ÖNERGE

Tuncer’in yazısının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yazılı bir soru önergesi verdi. Çıray, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlamasını istediği önergede, Ensar Vakfı’na ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“1979 yılında kurulmuş olan, kurucu üyeliğini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı,  Genel Başkanlığını AKP İstanbul İl Genel Meclisi üyesi İsmail Cenk Dilberoğlu’nun ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün damadı Mehmet Sarımermer’in yürüttüğü ve 16 Ağustos 2012 tarih ve Bakanlar Kurulu’nun 2012/3582 sayılı kararı ile Kamu yararına çalışan vakıf statüsüne erişen Ensar vakfının mütevelli heyeti üyeliğini de Ömer Dinçer’in oğlu ve Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın damadı üstlenmiştir. Vakfın kuruluş ve yönetim  yapısı içinde yer alan bütün bu isimler Ensar Vakfı’na ilişkin basına da yansıyan bazı hususların aydınlatılmasını acil bir gereklilik haline getirmektedir.”

resim3.jpg

Çıray, ardından şu sorulara yanıt verilmesini istedi:   

- Ensar Vakfı’na bağlı, kaç kolej ve eğitim kuruluşu bulunmaktadır?

- Ensar Vakfı’na ait yayınevinde basılan kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda dağıtılmakta mıdır?

- Vakfın MEB ile yaptığı ortak organizasyonlar nelerdir?

- Urla Zeytineli Bölgesi’nde Devlet Hava Meydanları’na ait olan bu muhteşem kamp kârdan yüzde 33 hissenin devlete ödenmesi kaydıyla 3 yıllığına bölgede yaşayan bir vatandaşa ihale ile verilmiş olmasına rağmen, sözleşme  neden 1.5 yıl dolmadan iptal edilerek bu şahıstan alınmıştır?

- Ensar Vakfı Yöneticilerinin geçtiğimiz günlerde bu kampı ziyaret ettikleri ve Kampın kendilerine verildiği ve gençler için eğitim merkezi yapacakları iddiaları doğru mudur?

- Ensar Vakfı, Başbakan’ın Urla’daki villalarının bulunduğu çok kıymetli arazi olan Zeytineli bölgesindeki bu kampı ne zaman açacaktır?

Kaynak:Haber Kaynağı