İSLAMCI YAZARIN PARİS KATLİAMI AÇIKLAMASI ŞOK EDECEK

İSLAMCI YAZARIN PARİS KATLİAMI AÇIKLAMASI ŞOK EDECEK

Türkiye’de ortalama bir cemaatin din anlayışı ile yetiştirdiği gençlerin üç gömlek sonra IŞİD’ci olacağını söyledi

İslami kesimin saygın isimlerinden Yazar İhsan Eliaçık, Türkiye’de ortalama bir cemaatin din anlayışı ile yetiştirdiği gençlerin üç gömlek sonra IŞİD’ci olacağını söyledi. Eliaçık, İslam’da hiç şiddet yokmuş gibi gösterilmeye çalışıldığını, oysa Hz. Muhammed’den 50 yıl sonra İslam’ın barışçı ruhunun bittiğini belirterek, sonrasının “kanlı imparatorluklar tarihi” olduğunu bildirdi.

PARİS SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Evrensel gazetesinden Erdal İmrek’in haberine göre; Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hebdo’nun basılıp 12 öldürülmesini değerlendiren Yazar İhsan Eliaçık egemen İslam anlayışının bu tür katliamlar yapmayı kendisine hak gören bir ortam yarattığını söyledi.

İslam’ın adaletli, eşitlikçi, barışçı mesajının Ebuzer’in ölümü, üç halifenin katledilmesi, Mekke, Medine’nin basılması, Kerbela’da Hazreti Hüseyin’in kafasının kesilip saraya gönderilmesiyle bittiğini söyleyen Eliaçık, “Ondan sonraki nedir; kanlı imparatorluklar tarihidir. Ele geçirme, işgal, fetih hareketleri. İslam’ın barışçıl ruhu peygamberden 50 yıl sonra bitmiştir” diye konuştu. 

“DİNLE ALAY EDİLİYORSA ORADAN GİDERSİN”

Eliaçık yaşanabilecekleri ilişkin özetle şunları söyledi:

“Ben Kur’an-ı Kerim’de alay konusunun geçtiği bütün bölümleri inceledim. Kur’an-ı Kerim’de yaklaşık 42 yerde dinle, Allah’la, onun elçisiyle ve hükümleriyle alay etmek, dalga geçmek konusu ele alınır. Ve burada dinle alay edenlerin öldürülmeleri ya da cezalandırılmaları gerektiğine dair hiçbir hüküm yok. Mesela Elam Suresi 68. ayet, ‘Alay edenleri, eğlenceye alanları gördüğün zaman onların yanından uzaklaş, konuyu değiştirene kadar da onlarla oturma’ diyor. Bu kadar. Bu neyi gerektirir; fikire fikirle, yazıya yazıyla karşılık vermeyi. En fazla mizah dergisinin önünde toplanıp yapılan alayların rencide edici olduğuna dair bir bildiri okunur.

“Bu saldırının Allah’ın diniyle hiçbir alakası yoktur. Birisi alay ettiği zaman adam kafasına göre adalet icra ediyor. Sinirleniyor; ‘Bunu infaz etmem lazım’ diyor, gidip onu öldürüyor. Dindar olmak böyle bir şey değil.

“İSLAMIN BARIŞÇIL MESAJI KERBELA’DA BİTMİŞTİR”

“Paris’teki katliamdan sonra, ‘Bu tür örgütleri, İslami şiddeti batı yarattı’ diyerek topu oraya atıyorlar. Evet, ‘Batılılar geldi bizi işgal etti... Onlar da Irak’ta 1 milyon kişiyi öldürdü... Öfke dolu bir kuşak doğdu... Batı İslam dünyasının örgütlerini terörize etti, onların şiddete baş vurmasına yol açtı... Bu örgütleri onlar yarattı’ deniyor. Ama bana göre bunun ortaya çıkan tabloya etkisi yüzde 1 bile değildir. Yüzde 99’u içeridedir. Bu görüşlere sığınanların şuna cevap vermesi gerek; İslam’ın ilk 3 halifesini kim öldürdü? Batılılar mı yaptı bunu? Kerbela’yı kim yaptı? Batılılar mı? Mekke’yi, Medine’yi kim basıp ateşe verdi? İslam tarihi kan şiddet ve ayaklanmaları bastırmakla dolu. Sulh yoluyla el değiştiren bir tane iktidar yok İslam tarihinde. Hep kanlı darbe, kılıç. Sen bunu bir kere tesis edememişsin kardeşim. İslam tarihi bu açıdan kendisiyle yüzleşmesi gereken kanlı bir tarihtir. Peygamberin bütün mesajı Kerbela’da bitmiştir.

“MEVCUT İSLAM ÖLDÜRMEYİ, ÇALMAYI ÖNEMSEMİYOR”

“Türkiye İslamcı bir parti tarafından yönetiliyor. Tayyip Erdoğan ‘Affedersiniz bana Ermeni diyenler bile oldu’ diyor. Hükümet yetkilileri azınlıklara, Alevilere dair ayrımcı bir dil kullanıyor. Ya da Vahdet gazetesi yazarı Paris’teki saldırının ardından Türkiye’den bir karikatüristi hedef gösteren tweet atıyor. Hükümet yandaşı gazeteler, yazarlar birçok kere başka dinden ya da ateist olanı hedef gösteriyor.

“3 GÖMLEK SONRA IŞİD’CİDİR”

“Türkiye’de egemen olan da bu kültür de budur. Bu kültür Türkiye’deki imam hatiplerde, ilahiyatlarda, Kur’an kursunda, muhafazakar cemaat ortamlarında okutuluyor. Bu şu demektir; Türkiye’deki ortalama bir cemaatte sorgulanmamış eski İslam kültürüyle yetişen bir genç 3 gömlek sonra IŞİD’cidir. Yarın Türkiye’de böyle bir ortamla karşılaştığı zaman içindeki ‘Kafirleri öldürme, kafirlerin kanını helal görme’ hortlayacaktır. Bu potansiyel Türkiye’de vardır. Muhafazakar hükümet, sorgulanmamış eski İslam kültürüyle yüzleşme olayına girmiş değil, bundan haberi bile yok.”

Kaynak:Haber Kaynağı