ISINMA FACİASINDA 10 ÖLÜ

ISINMA FACİASINDA 10 ÖLÜ

.

FATİH'TE DOĞALGAZ FACİASI


Fatih'te bir evde 5 kişi ölü bulundu. 2 kadın, 2 çocuk ve bir erkeğin ölümüne gaz sızıntısının yol açtığı belirtiliyor.
Olay yerine çok sayıda ambulans geldi. İGDAŞ ekibi de inceleme yapmak için eve geldi. AKP'nin her mitinginde göklere çıkardığı "milli gelir kişi başına 15 bin doları geçti" söylemi hala sürerken, ülkede dar gelirli yurttaşların çetin kış koşullarında donmamak için başvurdukları yöntem can almaya devam ediyor. Sabah saatlerinde Fatih'te meydana gelen ve gaz sızıntısı şüphelerinin bulunduğu olayda 4 kişi hayatını kaybetti. Fatih'de ki bu olayın nedeni henüz netleşmemişken, yurttan peş peşine ölüm haberleri gelmeye başladı. Ve dünyanın en parlak ülkesinde


2. OLAY OSMANİYE'DEN GELDİ " 3 KİŞİ ÇADIRDA ZEHİRLENDİLER"
OSMANİYE'de, taziye çadırındaki sobadan aldıkları ateşi koydukları mangalı, kaldıkları odaya alıp uyuyan 56 yaşındaki Halil Deniz, oğlu 23 yaşındaki Emre Deniz ile eniştesi 56 yaşındaki Sıtkı Korkmaz karbonmonksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi.


Olay, sabah saat 06.00 sıralarında Yeni Mahalle Şehit Mikail Altıntaş Sokak'ta bulunan Halil Deniz'in evinde meydana geldi. Dün, 84 yaşında ölen Emine Deniz için oğlu Halil Deniz'in evinin yanında taziye çadırı kuruldu. İddiaya göre, Halil Deniz, oğlu Emre Deniz ile eniştesi Sıtkı Korkmaz, gece taziye çadırında bulunan odun ve kömür yakılan sobadan aldıkları ateşi bir mangala koyup, kaldıkları odaya aldıktan sonra uyudu. Taziye evinde sabah namazına kalkanlar; Halil Deniz, Emre Deniz ve Sıtkı Korkmaz'ı odada hareketsiz halde bulunca hemen 112 Acil Servis'i aradı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polis, Halil Deniz ile oğlu ve eniştesinin yaşamını yitirdiğini belirledi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cesetler otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Halil Deniz, Emre Deniz ve Sıtkı Korkmaz'ın mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdiği belirtilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


BİR FACİA HABERİ DE KONYA'DAN

KONYA'da çalıştıkları inşaatın kamyonet kasasından oluşturulan konteynerda kalan Suriye uyruklu 2 kişi, bir kova içinde yaktıkları odunlardan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü, 1 kişide ağır yaralandı. 3 yıldır süren savaştan kaçıp Türkiye'ye yerleştirilen Suriyeli 2 kişi de zehirlenip hayatını kaybetti


Olay, bugün saat 06.45 sıralarında merkez Karatay İlçesi Kayacık Araplar Mahallesi Cacebey Sokaktaki bir inşaatın önündeki konteynerda meydana geldi. İddiaya göre Suriye uyruklu 16 yaşındaki Muhammet Zervini, 26 yaşındaki Cesim El Musd ve 20 yaşındaki Mustafa Javuer, 10 gün önce bir inşaatta işçi olarak çalışmaya başladı.


BİR KANEPEDE 3 KİŞİ YATMIŞ 


Çalıştıkları inşaattaki kamyonet kasasından oluşturulan konteynerde barınan 3 arkadaş, iddiaya göre dün akşam ısınmak için bir kova içine odun koyup yaktı. Ardından bir kanepede 3’ü birlikte uyudu. Sabah işe gelen diğer işçiler, konteynerın dumanla kaplı ve 3 kişinin baygın halde olduğunu fark etti. 3 kişiyi konteynerden çıkartıp, yakındaki bir işyerine götüren işçiler ambulans çağırdı. Karbonmonoksit gazından zehirlenen Muhammet Zervini ve Mustafa Javuer ambulansla Meram Tıp Fakültesi'ne Cesim El Musd da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Mustafa Javuer ve Cesim El Musd, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamanı yitirdi. Hayati tehlikesi devam eden Muhammet Zervini de yapılan ilk müdahalesinin ardından Ankara'ya sevk edildi. 
Olay yerinde incelemeye gelen Konya Valisi Muhammer Erol, "Adli soruşturma devam ediyor. Şahısların bizde her hangi bir kayıtları yok. Muhtemelen ısınmak için kovada ateş yakmışlar. Kovayıda yattıkları yere almışlar, sanki intihar etmişler. "dedi. 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı