"İsimlerin başına alkol yazalım!"

"İsimlerin başına alkol yazalım!"

Meclisten jet hızıyla geçen alkol yasağı tasarısı Twitter'da büyük tepki topladı. Zaytung da yasağı tiye alan bir haber geçerek tepkilere katıldı...

Hükümetin alkol yasaklarını genişleten tasarısı mecliste kabel edildi. Yasaya sosyal medyada tepkiler tavan yaptı.
Meclisten geçen yeni düzenlemeyle birlikte gece 22:00 - 06:00 arası alkol satışı yasaklanacak. Alkol firmalarınn reklam, sponsorluk ve tanıtım gibi çalışmalarını da büyük ölçüde yasaklaya düzenlemeye Twitter başta olmak üzere sosyal medyadan tepki yağdı. Ünlü sanatçı ve gazetecilerin de katıldığı eleştirilerde alkol kullanımına getirilen sınırlamaların arka planı sorgulandı. 

Gazetemiz Yurt'un Genel yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da alkol yasaklarına twitter hesabından tepki gösterdi. 

Yanardağ, ‏@merdanyanardag  adresinden yazdığı tweetlerde "İçki içene suçlu gözüyle bakmak, şeriat devletlerine özgü bir uygulamadır. Demokrasilerde içki insanların kişisel tercihlerine bırakılır." dedi.  Merdan Yanardağ'ın tepkileri: 

DEMOKRASİLERDE DEVLETLER İNSANLARIN İÇECEĞİNE KARIŞMAZ

İki dubleye iki yıl hapis, bir Taliban zihniyetidir. Aşırı alkolle sağlık kuruluşları mücadele eder, polis değil.

Tam dinci dikta adımı. Devlet, alkol alıp çevreye zarar vereni engeller, kimin ne içeceğine karışmaz.

Türkiye'de alkol kullanma oranı Avrupa ülkelerinin onda biri. Demokrasilerde devletler insanların içeceğine karışmaz.

Hani AKP Hükümeti yaşam tarzlarına müdahale etmeyecekti. Gençleri alkolden koruma gerekçesi palavra. Tam bir dinci düzenleme bu.

Twitter da alkol yasağına yönelik tepkiler şöyle: 

asli aydintasbas @asliaydintasbas

Fakirler evde, zenginler Reina'da icsin yasasi...

 zaferalgoz @zaferalgoz

NOBETCİ MANAV:..."Abı kavunun icine siringayla 70 Lik basayım mı ...Tezgah altından ...

 nazli ilicak @Notredamedesion

Saat 22den sonra bira bile satılmayacak Bunu normal karşılayamayız Evde davet veriyorsun bira ya da şarap bitti.. Ne yapacaksınız?

nazli ilicak @Notredamedesion

İçki yasağını aşırı bir müdahale ve ideolojik bir tavır gibi gördüğüm için eleştiriyorum Yoksa beni şahsen ilgilendiren bir konu yok ortada. 

Ertuğrul Günay @ErtugrulGunay

'Başkasının yediğine içtiğine karışmak kolay; marifet, insanın kendisini haramdan, haksızlıktan sakınması' Hayırlı cumalar!


Metin Uca 

Sorun Reyhanlı'yı alkol yasağı ile unutturmaya çalışmaları değil senin oy verirken ne Reyhanlı'yı ne de alkol yasağını unutmaman kardeşim.

#BirBakmışsınki; 4+4+4'e karşı çıkarsan tinerci, 1 Mayıs'a gidersen marjinal, alkol yasağı istemiyorsan ayyaş, muhalifsen terörist olmuşsun.

ROPONİN-T ‏@elifbegmertin 

Alkol yasağı bizi bağlamaz hacı (Trakya'dan sevgiler) ;)

Philosoph ‏@MehmetRifatSARI 

ŞİMDİ HERKES ALKOL YASAĞI İÇİN İSİMLERİNİN BAŞINA ETİL ALKOL SİMGESİ OLARAK C2H5OH KOYAR :)))

Mehmet Coskundeniz ‏@Askdoktoru

Alkol yasağını unutmak için içmeye karar verdim...

orhan kemal cengiz ‏@orkece

"herkesin alkolü kendine yazılır"

Atilla Taş ‏@AtillaTasNet

Gece 10 la sabah 6 arasında alkol satışı yasaklandı.herkes gündüz içsin Gece içki mi içilir ? Yerinde bir karar.

Meral Akşener ‏@meral_aksener

Yeni kutuplaşma konumuz "alkol kullanımı" asıl sorunların üzerini örten yeni şalımız hayırlı olsun.

Gündem değiştirmek için alkol tartışması başlatıldı.Herkesi tartıştırarak asıl gündem unutturulmaya çalışılıyor.

Balçiçek İlter ‏@Balciceki

Nedir bu apar topar geçirilen alkol yasası? Dünyadaki bütün araştırmalar yasakla olmaz diyor peki nedir bu orantısız güç, nedir bu öfke?

Guntac Ozdemir ‏@guntacthis

Saat 22.00-06.00 arasi perakende alkol satisi yasaklanmis! Alkol torbacilari tureyecek! Bi sekilde o saatte icki alanlarida hapse atin bari!

(☆ Sureyya ☆) ‏@Sureyya

REDHACK belgelerini ve Reyhanlı olaylarını yine magazinsel bir biçimde ALKOL yasaklarıyla ekarte etmeye çalışıyor. Unutmayacağız merak etme.

Kubra Tugsal ‏@kubratugsal

Arkadaşım bir şeyi ne kadar yasaklarsan o kadar cazip hale getirirsin. Ya kasten yapıyorlar, ya da beyinleri almıyor. Alkol sevmeyen benim

korhireyiz ‏@korhireyiz

iktidar sokaklardan alkolü kaldırıyor facebookta isimlerimizin önüne alkol yazalım duyarlı olalım gençler ,

emre ‏@yehso

alkol yasağı perakende satıştaymış. toplu almamızı istiyorsa demek ki...

Yazgı ‏@yazgig

Tarih boyu alkol yasak diye alkol tüketilmeyen bir toplum olmamıştır.

‏@tauqalhamama

yatsi namazina mutevellit icki satis yasagi baslamistir.. dinsiz demekrosi dusmani statikocu fasist sosyalist ateist gavurlara hayirli olsun

bu alkol yasağı ne mantık anlamadım .. pekii havaalanlarında ki FREE SHOP lar ne olacak @ugurdemiroz :)

Hz_Ergen ‏@Hz_Ergen 1 sa

"Sorun Reyhanlı'yı alkol yasağı ile unutturmaya çalışmaları değil senin oy verirken ne Reyhanlı'yı ne de alkol yasağını unutmaman kardeşim"

Metn Erişm/iki ‏@gecersiszz 

Günün Sorusu: Ortaya atılan "Alkol Yasağı" ile birlikte bu defa ülkemizde hangi sorun unutturulmak istenmiştir?

saadet cingir ‏@SaadetCingir

Alkol yasağı ile unutrmya çalştğnz reyhanlı katliamı mi?Deniz Gezmiş heykelne çevik kuvvet engeli mi? Redhack belgesi mi?Siz Alkolle oyalann

Oğuz İmir ‏@oguzimir 4 sa

Ekmek yoksa pasta yeriz.! Alkol yoksa, Tiner çekeriz...

Elif Korkmaz ‏@Elifkrkmaz 

Uludere'den sonra kürtaj yasağı ile hedef şaşırtmışlardı, Reyhanlı'dan sonra da alkol yasağı geldi..

Enerji Bakanlığı, yaz döneminde alkol yasağından daha fazla faydalanmak için saatlerin 1 saat ileri alınacağını açıkladı...(zaytung)

Alkol Yasağı Uygulaması İçin Örnek Gösterebileceği Batılı Ülke Bulamayan Hükümet, Nazi Almanyası Dönemini Mercek Altına Aldı(Zaytung)

"biz çakır keyif olan nesil istiyoruz. ne bileyim 2-3 bira içsin, karıştırmasın, neyle başladıysa onunla devam etsin.(ekşi)


kafası olmayanların kafası olanları kıskanması sonucu böyle bir ifade ortaya çıkmış.(ekşi)


ZAYTUNG DA ALKOL YASAĞINI DİLİNE DOLADI

Hükümetin kararına sosyal medyada gösterilen tepkiler arasında mizahi haber sitesi Zaytung da yer aldı. İşte Zaytung'ün alkol yasağını tiye aldığı haberi:

Alkol Yasağı Uygulaması İçin Örnek Gösterebileceği Batılı Ülke Bulamayan Hükümet, Nazi Almanyası Dönemini Mercek Altına Aldı

TBMM bünyesinde 9 yıldır başarıyla faaliyet gösteren “Temel hak ve özgürlükleri dini kurallar gereği kısıtlarken batılı ülkelerden örnekler bularak meşrulaştırma komisyonu”nun alkol yasağı başta olmak üzere sırada bekleyen diğer kısıtlamalar için güncel örnek arayışından henüz net bir sonuç çıkmazken gözler tarihi kaynaklara çevrilmiş durumda. Konuyla ilgili olarak komisyondan yapılan açıklamada, ABD’deki mormon toplulukları da dahil olmak üzere Türkiye’nin batısındaki tüm uygulamaların titiz bir incelemeden geçirildiği belirtilerek “Günümüzde buna benzer bir uygulamaya henüz ulaşamamış olsak da TBMM Genel Kurulu’na gelmeyi bekleyen birçok önemli yasaklamanın, tarz olarak Nazi Almanyası'yla sevindirici ölçüde benzerlikler taşıdığını farkettik. Artık en kötü ihtimalle oradan yürüycez. Neticede batıysa o da batı…” ifadelerine yer verildi.

ABD Umutları çabuk tükendi

Hükümet tarafından oluşturulan araştırma komisyonuna başkanlık eden AKP Manisa Milletvekili Necip Tarladan, yaptıkları incelemelerde özellikle alkol yasağına batılı bir ülkeden örnek teşkil edecek dayanağı bulmak üzere yaklaşık 3.5 aydır hummalı bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti. “Alkol yasağı deyince akla gelen ilk ülke tabi 1920’lerin Amerikası oldu komisyonumuzda. Hatta Amerika sözcüğü bile bize ‘tamamdır bu iş oldu, özgürlükler ülkesinde bile yasaklanabiliyormuş görün işte’ dedirtti ama danışmanlarımız o dönem yasaktan sonra hem alkol tüketiminde hem suç oranında ciddi bir artış olduğunu söyleyince baya bir hayal kırıklığı yaşandı açıkçası. Kaçakçısı, mafyası, Al Capone'u derken koca ülke göz göre göre batıyormuş nerdeyse” diyen Tarladan, bu nedenle gözlerini Avrupa’ya çevirdiklerini iletti.

Naziliğin olumlu yönlerini örnek alacağız

“Tabii oralarda da 24 yaş sınırı, otoban üstündeki marketlerde satılamaması vs gibi işimize gelen bazı uygulamalar var ancak onların çoğunu zaten şu ana kadar kullanmışız. Onun dışında restoranda dışarıdan görülmeyecek şekilde içme, hiçbir şekilde reklamını yaptırmama, belediye başkanının isterse bütün şehirde alkolü yasaklayabilmesi gibi bizim hayal ettiğimiz boyutta bir uygulamayı maalesef günümüz Avrupası’nda bulamadık” sözleriyle sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Tarladan, en sonunda meseleyi daha geniş bir perspektiften ele alarak yalnızca alkolü değil topyekün bir takım şeyleri yasaklama gözüyle bakmayı denediklerini ekledi.

Tarladan, “Bizim açımızdan tam anlamıyla örnek bir ülkeyle işte bu bakış açısı sayesinde karşılaştık; 1930'ların 40'ların Almanyası... Şimdi böyle birden söyleyince bir tedirginlik yaratıyor biliyorum ama bu adamlar sadece soykırım yapmadı arkadaşlar; roket gibi otoban gibi güzel işler de yaptılar. O açıdan Naziliğin olumsuz taraflarını değil iyi yönlerini örnek alacağız. Mesela naapmış bu adamlar? Öyle direk alkol yasak falan dememiş. Belli bir takım uygulamalarla bunu halletmişler. Nedir? İşte diyelim ki bir toplama kampı yapıyorsun, oranın belli kuralları var, kamptan çıkabilenler alkolünü de alıyor, nasıl isterse öyle yaşıyor. Biz hükümetimize yakışır biçimde büyük düşünüp sadece belli bir alanı değil de bütün ülkeyi toplama kampı olarak ele alırsak bir çok sorun halloluyor. Sırf alkol yasasını değil, bundan sonra çıkarmak istediğimiz hemen her yasayı bir yerinden destekler” sözleriyle aradıkları ülkeyi sonunda bulmuş olabileceklerini belirtti.

B Planı hazır

Nazi Almanyası örneğinin tepkiye yol açması halinde B planı olarak "Şeriata göre yasak kardeşim işte" deyip işin içinden çıkma opsiyonunu da değerlendirdiklerini belirten komisyon başkanı: "Aslında niye bu kadar kasıyoruz, kendimizi kime şirin göstermeye çalışıyoruz hala anlamış değilim zaten. Farklı hayat tarzlarına, dünya görüşlerine saygı dönemini çoktan geride bırakmış olmamız lazımdı." derken hükümet olarak bu konuda biraz ürkek davranıyor olabileceklerini de samimiyetle itiraf etti.