IŞİD'Lİ BOMBACIDAN MELİH GÖKÇEK BELEDİYESİ İFADESİ

IŞİD'Lİ BOMBACIDAN MELİH GÖKÇEK BELEDİYESİ İFADESİ

Ankara'da yakalanan IŞİD bombacıların ifadeleri yayınlandı. İfadelerde Ankara'yı kana bulayacak bombacının Melih Gökçek'in Başkanı olduğu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken IŞİD'e katıldığı ..

Yılbaşı gecesi Ankara’yı kana bulamayı planlayan canlı bombalar, Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre Ankara Belediyesi’nde çalışırken bir cemaate katılıp Suriye’ye gitmeye karar vermiş.

SAVCILIK DAVA AÇTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yılbaşı gecesi başkenti kana bulamaya hazırlanırken yakalanan IŞİD üyesi canlı bombalar Musa Canöz ve Adnan Yıldırım ile onlarla bağlantılı 2 kişi hakkında dava açtı. İki zanlı, ifadelerinde talimatları Ebu İbrahim kod adlı Mustafa Mol’un verdiğini anlatırken IŞİD saflarına katılan Ankaralılar isimlerini de paylaştı. Adnan Yıldırım adlı canlı bomba, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’nde çalışırken tanıştığı bir cemaat aracılığıyla Suriye’ye gittiğini anlattı.

KARDEŞ VE AMCA İNTİKAMI

Ankara’nın Yakupabdal Mahallesi’nde bir apartman dairesinde hazırladıkları bomba ile birlikte yakalanan iki canlı bombayla ilgili soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Velihattin Demir, şüpheliler Musa Canöz, Adnan Yıldırım, Mustafa Mol ve Zafer Altan hakkında iddianame düzenledi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, Ankara’dan ayrılarak çatışma bölgesine yasal olmayan yollardan giderek IŞİD saflarına katılan Musa Canöz’ün amcası Kadir Canöz ile kardeşi Adem Canöz’ün burada hayatını kaybettiği anlatıldı. Musa Canöz’ün bu durumdan Türkiye’yi sorumlu tutarak kardeşi ve amcasının intikamını almak için eylem hazırlığı içine girdikleri belirtilen iddianamede, iki zanlının Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Tugayı ve Deniz Kuvvetleri’nin lojmanlarında keşif yaptıkları yönünde bilgiler gelmesi üzerine teknik takip kararı alındığı bildirildi. İddianamede, bunun üzerine iki zanlının kaldıkları eve yapılan operasyonda gözaltına alındıkları, evde patlamaya hazır halde bir adet bomba yeleği ve sırt çantasının ele geçirildiği, ayrıca Ankara’da faal olarak beş adet kilise adresi ve AVM adreslerinin yazılı olduğu iki adet yazılı doküman bulunduğu anlatıldı.

TALİMAT EBU İBRAHİM'DEN

İddianamede, Canöz ve Yıldırım’ın halen Suriye’de olan “Ebu İbrahim” kod adlı Mustafa Mol’un talimatı ve yönlendirmesi ile canlı bomba olarak eylem hazırlığına girdiği, şüpheli Zafer Altan’ın ise örgüte eleman temin ettiği anlatıldı. Zanlılar hakkında terör örgütüne üye olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veye el değiştirme suçlarından ceza istenirken, anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmek suçundan ceza talep edilmemesi dikkat çekti.

GÖKÇEK BELEDİYESİNDE TANIŞMIŞLAR

Adnan Yıldırım da 2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde işe başladığını anlatarak “Orada namaz kılmaya başlayıp camide namaz kılarken kılış şeklinde etkilendiğim Ümit Akbulut ile tanıştım. Ümit bana din içerikli kitaplar getirdi. Okuduğu kitaplardan şiddetli şekilde etkilendim. Bu şekilde Ümit’in 5-10 kişilik toplantılarına katıldım. İslamiyet ile ilgili yaşamtım değişti. 2014 yılına kadar bu cemaatin toplantılarına katıldım. Aynı cemaatte Erzurumlu Mushap adlı kişi ile tanıştım. Kendisinden Suriye ile ilgili bilgiler aldım. Birlikte Suriye’ye gitmeye karar verdik” diye konuştu.

 CAFERİ CAMİİSİ HEDEF

Nisan 2014’te işinden istifa ettiğini belirten Yıldırım, 19 Nisan 2014’te Mushap, onun eşi ve çocuklarıyla Antep’e gittiklerini, orada kaçakçılarla görüşüp adam başı 100 TL karşılığında Suriye’ye geçtiklerini anlattı. Burada Urfalı olan Arap kökenli Mustafa Mol ile tanıştığını söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

“Sıkıntılı durumda tercümanlık yapacağını söyledi. Cemaatin başında Ankara’da tanıdığım ve şu an Suriye’de olan Kamil Nuhoğlu vardı. Sonradan gelenlerin isimleri Mehmet Atak, güvenlikçi Kadir, Talha ve dolmuşçu Emrah isimli şahıslardı. Bana da şoför Adnan dediler. İsimlerin başına Ebu getiriyorduk. Bana kod olarak Ebu Mustafa dediklerini, kod adları biz seçiyorduk. Evin sorumlusu yani emiri Kürt Ahmet’ti. Kürt Ahmet’i Kamil Nuhoğlu seçti. Ankara’dan gelenlerle birlikte evi düzenledikten sonra IŞİD’den bir yetkili beni çağırdı. 100-150 kişilik bir cemeatte üyemiz var. Buraya gelip sizinle beraber olmak istiyoruz diye Mustafa Mol tercümanlık yaptı. Ebu Ali Ambari olduğunu öğrendiğimiz IŞİD’li, görüşmeden 3-4 gün sonra araç ve kaleşnikof silahlarla geldi. Bana da bir tane silah verdi. Kürt Ahmet, güvenlikçi Kadir ve Mustafa Mol, Türkiye’ye döndü. Ben de çocuklarımı özlediğim için Türkiye’ye gelmek istediğimi söyledim. Yetkiliden izin alamadım. Daha sonra bu kişiler de Türkiye’den döndü.”

KEŞİF YAPMIŞLAR

Daha sonra eylem talimatı verilince dönmesine izin verdiklerini söyleyen Yıldırım, Musa Canöz ile Kızılay’da Yüksel metro çıkışında buluştuklarını, amirinin Canöz olduğunu söyledi. Mustafa Mol ile iletişimi internet üzerinden yaptıklarını anlatan Yıldıırım, bomba düzeneğini Canöz’ün hazırladığını söyledi. Yıldırım, bir gün dışarı çıkıp Deniz Kuvvetleri, Kara Harp Okulu, Meclis, Emniyet ve Polisevi’ne kadar yürüdüklerini, keşif yaptıklarını anlattı. Bu keşfettikleri yerlerde kimsenin kendini patlatamayacağını savunan Yıldırım, şunları kaydetti:

1-2 KİŞİYE ZAİYAT VEREBİLİRİZ

“Eylem yapılması halinde 1 ya da 2 kişiye zaiyat verileceğini Mustafa Mol’a bildirdik. Başka bir gün Etimesgut’ta Zırhı Birlikleri kontrol ettik. Çarşı iznine çıkan askerleri kontrol ettik. Burayı da olumsuz olarak bildirdik. Başka bir gün Jandarma Genel Komutanlığı’nda keşif yaptık. Burayı da olumsuz bildirdik. Başka bir gün Mamak Muharebe Okulu, Çamlıca Mahallesi’ndeki Polis Koleji’ne gittik. Orada da hiç kimseyi bulamadık. Bunu Mustafa’ya olumsuz olarak rapor ettik. Bir gün Mustafa, bize mesaj attı, plan değişti, acil bir çanta yap dedi. Mustafa, bize kilise, turistlerin bol olduğu yerler özellikle Şia camisinde keşif yapmamızı camisine gidip keşif yaptık. Mustafa bize bombalı çantayı birilerin gelip teslim alacağını bildirdi. Ancak kimse gelmedi. O ara yakalandık.”

Kaynak:Haber Kaynağı