İŞİD'İN ZEHİRLİ GAZ YAĞMURUNA AÇIKLAMA

İŞİD'İN ZEHİRLİ GAZ YAĞMURUNA AÇIKLAMA

Kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye'yi etkileyeceğine dair basında yer alan haberler üzerine açıklama yaparak, "Bu gece tekrar başlaması beklenen yağışın

"ASİT YAĞMURU RİSKİNİN OLDUKÇA ZAYIF OLDUĞU DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR"

Meteoroloji, Musul'un güneyindeki kükürt tesislerindeki yangın konusunda meteorolojik değerlendirmede bulunarak, hareketli uydu görüntülerini paylaştı.

ZAYIF RİSK VAR

Meteoroloji'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bölgede güneyli rüzgar akışlarına yağışın eşlik etmesi beklenmediğinden, asit yağmuru riskinin oldukça zayıf olduğunun değerlendirildiği bildirildi. Bölgeden Türkiye üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmediği belirtilen açıklama, şöyle:

KÜKÜRT TESİSLERİ

"Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye'yi etkileyeceğine dair basınımızda haberler yayınlanmaktadır. Olayla ilgili yapılan meteorolojik değerlendirmede bölgede dün görülen yağışlar gece kesildi.

YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Bugün bölgede güney ve güneybatı yönlerden rüzgâr beklenmekle birlikte yağış tahmin edilmemektedir. Bölgedeki kirletici konsantrasyonu konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığından taşınım konusunda net bir kanata ulaşmak zordur. Ancak meteorolojik şartlar göz önüne alınarak, bugün bölgede güneyli rüzgâr akışlarına yağış eşlik etmesi beklenmediğinden, asit yağmuru riskinin oldukça zayıf olduğu değerlendirilmektedir.

CUMA GÜNÜNDEN SONRA

Bu gece saatlerinden sonra ve yarın (Cuma günü) bölgenin tekrar yağışlı bir havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Yağışla birlikte bölgedeki rüzgâr akışlarının zamanla kuzey yönlere dönmesi beklendiğinden asit yağmuru riskinin zayıf olduğu değerlendirilmektedir.

RİSK YOKTUR

Uydu görüntüleri analizlerinde bugün güneyli hava akımları ile ülkemizin güneydoğu kesimleri üzerine etkisini azaltarak gaz taşınımı olduğu görülmektedir. Bu gece tekrar başlaması beklenen yağışın atmosferde bulunan bu gazı ilk etapta yere indirmesi söz konusudur. Daha sonra ise rüzgâr döneceği için bölgeden ülkemiz üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı