IŞİD'İN KANLI SALDIRISINI DIŞ BASIN BÖYLE VERDİ

IŞİD'İN KANLI SALDIRISINI DIŞ BASIN BÖYLE VERDİ

Ajanslar, gazeteler, televizyon kanalları, son açıklanan rakamlara göre 38 kişinin yaşamını yitirdiği, 100''e yakın kişinin de yaralandığı saldırıyı...

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen saldırılar dünya basınında geniş yankı buldu. Ajanslar, gazeteler, televizyon kanalları, son açıklanan rakamlara göre 38 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'ün üzerinde kişinin de yaralandığı saldırıyı flaş haber olarak duyurdu.

ABD RAPOR BEKLİYORUZ

ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ise, konuyla ilgili kendisine gelecek raporları beklediğini, ABD'nin Türkiye'ye her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.


İlk gelen haberler, 'Atatürk Havalimanı'nda silah ve patlama sesleri geldiği öne sürüldü' sözleri ile başladı.

Bu sözler daha sonra, 'Atatürk havalimanında birden çok patlama, çok sayıda yaralı var' sözlerine dönüştü. Kısa süre sonra ise, dünya medyası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın TBMM'de yaptığı açıklamasını kaynak göstererek, saldırıda 10 ölü, 20 yaralı olduğunu duyurdu.

HAVAALANINA NASIL GİRDİLER

Özellikle havalimanı gibi çok stratejik bir noktada gerçekleşen saldırıyı yakından izleyen uluslararası medya kuruluşları, son olarak İstanbul Valisi Vasip Şahin'in, '28 ölü, 60 yaralı' açıklamalarına yer verdi.

İNTERNET ERİŞİMİ KISITLANDI

Kanlı saldırının ardından Türkiye'de internet erişiminin yavaşlatıldığı ve sosyal medyaya erişimin kısıtlandığı ve haber yasağı getirildiği öne çıkarılan haberlerde Bekir Bozdağ'ın 10 kişi öldü açıklamasına rağmen gerçeğe yakın rakamlar dış basında verildi.

Öte yandan İç güvenlik ve terörle Mücadele Danışmanı Lisa Monaco, ABD Başkanı Barack Obama'ya saldırıya ilişkin bilgilendirdi.

Saldırıya ilişkin ABD'den ilk açıklama Adalet Bakanı Loretta Lynch'den geldi. ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, konuyla ilgili kendisine gelecek raporları beklediğini, ABD'nin Türkiye'ye her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi.


Öte yandan, Cumhuriyetçi Paul Ryan da Twitter'dan paylaştığı mesajda, terörün mutlaka yenileceğini belirtti ve “Çirkin bir saldırıyla karşılaşan müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı