IŞİD'İN KANLI SALDIRISINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR: 41 ÖLÜ 239 YARALI

IŞİD'İN KANLI SALDIRISINDA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR: 41 ÖLÜ 239 YARALI

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı. Yabancı kaynakların gece yarısından sonra verdikleri 50'ye yakın ölü gerçekleşecek gibi.


İSTANBUL Valiliği Atatürk Havalimanı'ndaki saldırda 10’u yabancı uyruklu 41 kişinin hayatını kaybettiğini, 239 yaralıdan 109'unu taburcu olduğunu ve 3 teröristin öldüğünü açıkladı.

Yabancı kaynaklar sabaha karşı ölü sayısının 50'yi geçtiğini duyurmuştu. Türk yetkililer ise az önce yaptıkları açıklamada ölü sayısının 41 olduğunu açıkladılar.

340 SEFER İPTAL

THY, Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısının ardından 340 seferini de iptal etmek zorunda kaldı. Havalimanı uçuşlara açık ancak seferler gecikmeli yapılabiliyor.

İŞİD AKP İKTİDARINA MESAJ VERDİ İDDİASI

Terör uzmanı Metin Gürcan, saldırıyla ilgili DW’ye değerlendirmelerde bulunurken, “Saldırı bütünüyle IŞİD kokuyor” yorumu yaptı.  “Eylem yerine dikkat edin.

Uluslararası bir terminalde gerçekleştirilen eylem Türkiye’yi doğrudan uluslararası alanda sıkıştıran bir eylemdir. IŞİD’in Türkiye’nin uluslararası itibarını zedelemeye dönük eylemlere odaklandığını biliyoruz” diyen Gürcan, şöyle konuştu: “PKK saldırıları asker, polis ya da doğrudan onların yakınındaki sivil hedeflere yöneliyor.

IŞİD ise genelden doğrudan sivil hedeflere doğru ilerliyor. Saldırı tipi açısından da baktığınızda tamamen IŞİD tarzı olduğunu anlayabilirsiniz. Silahlarla olay yerine geliniyor. Silahlı çatışmaya giriliyor, korku ve kaos yaratılıyor.

TÜM AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ

Sonra da bombalar patlatılıyor. IŞİD; böylesi eylemleri ilk kez yapmıyor. Türk istihbaratının ve emniyetinin ve hatta kamuoyunun çok iyi bildiği bir saldırı tipi.

” Saldırının ardından “Neden şimdi” sorusunun sorulabileceğini belirten Gürcan, bu soruya da, “Ankara son dönemde IŞİD’i zora sokacak hamlelere giriyor. Rusya’yla normalleşme, İsrail’le anlaşma Suriye politikasında realist dönüşler olarak algılanıyor. İşte bu süreçte de IŞİD de Ankara’ya –Ayağını denk al, benim gücümü de gözardı edemezsin- mesajı veriyor” sözleriyle yanıtlıyor.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Atatürk Havalimanı’nda dün gece meydana gelen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Patlamaya ilişkin soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülecek.

YARDIM EDENLER VAR MI?

Soruşturma kapsamında canlı bombaların ya da varsa onlara yardım eden kişilerin havaalanında keşif yapıp yapmadıklarının tespiti amacıyla havaalanı güvenlik kameralarının geçmişe dönük olarak incelemeye alındığı öğrenildi.

3 CANLI BOMBANINDA BELDEN YUKARISININ BÜTÜNLÜĞÜ BOZULMUŞ

Olaya karışan üç teröristin de otopsi işlemlerinin bittiği, üçünün de vücut bütünlüğünün belden yukarısının bozulduğu öğrenildi. Kimlikleri henüz tespit edilemeyen canlı bombaların yabancı uyruklu oldukları şüphesi üzerinde duruluyor.

DEHŞET GÖRÜNTÜLERİ

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen ve 36 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı patlamayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Patlamaya ilişkin soruşturma, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülecek.
Soruşturma kapsamında canlı bombaların ya da varsa onlara yardım eden kişilerin havaalanında keşif yapıp yapmadıklarının tespiti amacıyla havaalanı güvenlik kameralarının geçmişe dönük olarak incelemeye alındığı öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı. 3 canlı bomba tarafından gerçekleştirilen 36 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısının ardından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş ve Geliş katında büyük hasar meydana geldi.

YERDE ÇUKUR CAMLARDA KURŞUN İZLERİ FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ)

Bir canlı bombanın yerde kendini patlatmasının ardından yerde çukur oluşurken, camlarda ise mermi izleri görülüyor. Havalimanındaki saldırı sonrası hasar gören camlar ve yerler, görevliler tarafından temizlenirken, güvenlik güçleri ise havalimanı içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

TÜRK BAYRAĞI VE ATATÜRK POSTERİ ASILDI

Saldırının yapıldığı yerlerin etrafına Türk bayrağı ve Atatürk posteri asıldı. Bu arada 02.20'de uçuş seferlerine açılan Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinden itibaren yolcular gelmeye başladı. Uçuşların gecikmeli olarak gerçekleşmesinden dolayı yolcular havalimanında beklemek zorunda kalıyor. Bu arada yetkililer uçuşlarda ortalama iki saatlik gecikmelerin meydana gelebileceğini ifade ettiler.

30 UÇAK BAŞKA LİMANLARA YÖNLENDİRİLDİ

Dün saat 21.20'de meydana gelen terör saldırısı sırasında Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçaklar saatlerce apronda beklemek zorunda kaldı. Aynı zamanda yoğunluk ve saldırı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yapamayan 30 uçak başta Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanlarına yönlendirildi. THY, terör saldırısının ardından 340 seferini iptal etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı