IŞİD'İN HAVALİMANI KATLİAMI; TÜM AYRINTILAR

IŞİD'İN HAVALİMANI KATLİAMI; TÜM AYRINTILAR

Tüm dünyanın IŞİD'in gerçekleştirdiğini açıkladığı ve en az 36 kişinin hayatını kaybettiği Atatürk havalimanı katliamına ilişkin tüm ayrıntılar: Sürekli güncelleniyor

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırılarında 2'si polis 36 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

7 TERÖRİST BİRDEN GELMİŞLER ( AKP'YE NE MESAJ VERDİ)

Edinilen bilgiye göre, Atatürk Havalimanı Dış hatlar terminali art arda gerçekleşen saldırıların ilki saat 21.51'de yaşandı. Dış hatlar geliş terminalinde canlı bombalardan ilki kendini havaya uçurdu. Bu patlamanın hemen ardından üst katında bu kez 2 terörist ellerindeki otomatik silahlarla içeri girip ateş açtı. Teröristler ateşle karşılık gördü. 

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

36 kişinin öldüğü 144 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili Erdoğan, 'Bu saldırı, terör örgütlerinin masum sivilleri  hedef alan karanlık yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu saldırının, herhangi  bir sonuç elde etmeyi değil, sadece ve sadece masum insanların kanı ve acısı  üzerinden dünyaya ülkemiz aleyhinde propaganda malzemesi üretmeyi hedeflediği  açıktır.

Türkiye, terör örgütleriyle olan mücadelesine,  ödediği tüm bedellere rağmen, sonuna kadar devam edecek güce, dirayete, imkana  sahiptir. Herkes şundan emin olsun ki terör örgütleri  için İstanbul ile Londra'nın, Ankara ile Berlin'in, İzmir ile Şikago'nun, Antalya  ile Roma'nın bir farkı yoktur.

Şayet tüm devletler, tüm insanlık olarak el ele  verip, terör örgütlerine karşı ortak mücadele yürütmezsek, bugün aklımıza  getirmekten dahi korktuğumuz ihtimallerin hepsi de birer birer  gerçekleşecektir.

Dünyanın, özellikle de Batı ülkelerinin,  yönetimleriyle, parlamentolarıyla, medyasıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla terör  örgütlerinin bu oyununa karşı artık kararlı bir duruş sergilemelerini  bekliyoruz.' dedi.

ERDOĞAN İLE İFTARDA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sırasında Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte iftarda olduğunu ve orada aldığı bilgileri yazdı.

İlk bilgilere göre teröristlerin üçü canlı bomba olmak üzere 7 kişi olduğu tahmin ediliyor. Diğer dördünün yakalanması için operasyonlar sürüyor. Bu sıcakta Montla dolaşan terörist polislerin dikkatini çekiyor. Takip edildiğini anlayan terörist, Dış hatlar CIP girişinin yanındaki kapıda Kalaşnikof tüfekle polisleri tarayıp sivillerin arasına karışıyor. Burada el bombaları atıyor.

11-040.jpg

ÖĞLE SAATLERİNDE KEŞİF YAPTILAR 

Canlı bomba olarak kendini patlatan teröristin, öğleden önce Atatürk Havalimanı'na giriş yaptığının kamera görüntüleriyle tespit edildiği ifade ediliyor. Kalaşnikof silah nedeniyle saldırının sorumlusu olarak PKK üzerinde durulmaya başladığını belirten Selvi, zaman ilerledikçe IŞİD isminin ön plana çıktığını belirtiyor.

POLİS VURDU (FOTO GALERİ)

Görevli bir polis teröristlerden birini vurdu. Yere düşen terörist kısa bir süre sonra üzerindeki düzeneği patlattı. Silahla ilerleyen üçüncü terörist de bu patlamadan kısa bir süre sonra bir alt katta kendini havaya uçurdu. 

TOPLAM 36 KİŞİ ÖLDÜ 100'ÜN ÜZERİNDE YARALI VAR

İlk belirlemelere göre bilanço ağır oldu. 2 polis şehit oldu. Toplam 36 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı. Başta ABD ve dış medya birimleri olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım'da ilk açıklamasında saldırının IŞİD kaynaklı olduğu yönünde bilgiler yayınladılar.

ata.jpg

HAVALİMANI PERSONELİ İSYAN ETTİ ELLERİNİ SALLAYARAK GİRDİLER

Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinin girişinde art arda patlama meydana geldi. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında 2'si polis 32 kişi hayatını kaybetti, 88 kişi yaralandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "10 şehit, 20 yaralımız var" açıklamalarından sonra Habertürk canlı yayınına bağlanan Atatürk Havalimanı personeli Fatih Nacar, saldırı anını anlattı ve gücvenlik zaafına tepki gösterdi.

"Saldırganlar ellerini kollarını sallayarak silahlı olarak içeri girdi. Bu nasıl güvenlik" diyen Fatih Nacar, havalimanında sadece 2 tane doktor olduğunu ve ambulansların olay yerine 20-15 dakika sonra ulaşabildiğini söyledi. Görgü tanığı Nacar, "Burada çok sayıda yaralı var. Aralarında ağır olanlar var" dedi.

PETON PARÇALANDI

Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Teröristin kendini patlattığı yerdeki beton, patlamanın şiddetiyle delindi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün 3 canlı bomba kendini patlattı.

Teröristlerden biri fark edilince çevreye kalaşnikofla ateş açtı. Güvenlik görevlisi tarafından vurulan terörist daha sonra kendisini havaya uçurdu.

Atatürk Havalimanında yaşanan terör saldırısının şiddeti gün ağarınca net bir şekilde gözler önüne serildi.

İŞTE KENDİSİNİ PATLATTIĞI YER

patlama-yeri.jpg

Teröristin kendini patlattığı yerdeki beton patlamanın şiddetiyle delindi. Patlamanın yaşandığı yerde büyük bir delik oluşan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş katında birçok cam kırıldı. 

BU AYRINTI SOSYAL MEDYAYI AYAĞA KALDIRDI

Dehşet anları sırasında havalimanındaki güvenlik kameralarına takılan görüntülerdeki ayrıntılar ise şaşkınlığa düşürdü. Hürriyet'te yayınlanan habere göre, görüntülerde elinde kalaşnikof ile ateş ederek koşan teröristin vurulduğu, yaralı olarak yerde yatarken bir güvenlik görevlisinin onun başına geldiği görülüyor. Teröristin başında kısa bir süre duran görevlinin bombaları görünce panikleyip saldırganı bırakarak kaçmaya başladığı ardından o teröristin kendini patlattığı görülüyor. Saldırganı etkisiz hale getirmek yerine yaralı halde bırakıp kaçan güvenlik görevlisine sosyal medyada tepki yağıyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bu akşam yaşanan saldırıda 3 canlı bomba kendisini patlattı. Teröristlerden birinin x-raydan geçemeyince etrafı kalaşnikofla taradığı ardından kendini havaya uçurduğu bilgisi vardı.

O anın dehşete düşüren görüntüleri güvenlik kamerasıyla ortaya çıktı.

Görüntüde bir teröristin elinde kalaşnikofla koşarak ilerlediği, çevreye ateş açtığı, vatandaşların can havliyle kaçıştığı, ardından bir güvenlik görevlisi tarafından vurulup yere düştüğü görülüyor.

Söz konusu güvenlik görevlisi yaralı teröristin başına yaklaşıyor kısa süre içinde uzaklaşıyor.

Görevli kaçarken terörist de kendisini patlatıyor. Yayın yasağı nedeniyle söz konusu görüntüyü yayımlamıyoruz.

HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARININ ACI BEKLEYİŞİ

57736efec03c0e16681d2436.jpg

Atatürk Havalimanı'nda dün gece meydana gelen hain terör saldırısının ardından, yakınlarından haber alamayanların Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önündeki bekleyişi sürüyor. Şu ana kadar 18 cenaze ailelerine teslim edilirken, yaklaşık yarım saatte bir hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunduğu ve kurbanların yakınlarının kimlik tesbiti için Adli Tıp'a alındığı öğrenildi.

CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA GETİRİLDİ

Patlamada yaralananlar çevre hastanelere kaldırıldı. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önü yaralılara kan vermek isteyenlerle doldu. Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler de Adli Tıp Kurumuna getirildi. Saat 01. 30 itibari ile 4'ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları sürdü. 4 erkeğin kimlikleri şöyle; yer hizmeti görevlisi Çağatay Çöl, Sadık Petek (47) Mehmet Mert (30) ve Ethem Uzunsoy (43)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı