IŞİD'İN ESİR ALDIĞI ASKERDEN ERDOĞAN'A FOTOĞRAFLI MESAJ

IŞİD'İN ESİR ALDIĞI ASKERDEN ERDOĞAN'A FOTOĞRAFLI MESAJ

“Sayın Recep Tayip Erdoğan; sen rahat yerde oturuyorsun, eşin, oğlun ve kızın yanında. Niye bana sahip çıkmıyorsun?

IŞİD, Türkçe yayınladığı aylık Konstantiniyye dergisinde, geçen sene Eylül ayında kaçırdığı Türk askeri Sefter Taş ile yaptığı röportajı yayınladı.

Yaklaşık 10 aydır IŞİD'in elinde olan Türk askeri Sefter Taş, röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Sayın Recep Tayip Erdoğan; sen rahat yerde oturuyorsun, eşin, oğlun ve kızın yanında. Niye bana sahip çıkmıyorsun?” ifadelerini kullanıyor.

IŞİD 200 MİLİTANI İLE TAKAS İSTİYOR

Sputnik'in haberine göre, Türkçe yayınladığı Konstantiniyye dergisinin bir önceki sayısında esir tuttuğu Türk askeri Sefter Taş ile röportajı yayınlayacağını duyuran IŞİD,  

bu sayıda geçen sene eylül ayında Kilis sınırında kaçırdığı Taş ile yaptığı röportajı yayınladı. Taş ile yapılan röportajda çarpıcı ifadeler yer aldı.

ESİR ALINMA SÜRECİ

Yaralandığınız zaman İslam Devleti’nin size karşı muamelesi nasıl oldu? Sizinle ilgilendiler mi? Ve yaralı olduğunuz süreçte size nasıl davrandılar?

Vurulduktan sonra beyaz bir pikabın arkasına beni atıp ellerimi bağladılar. Kan kaybından ölmemem için üniformamın kemerimi çözüp yaralı ayağıma bağladılar. Yaklaşık olarak 15 dakika pikapla gittikten sonra beni indirip bir yere götürdüler. Daha sonra kulübe gibi bir yere götürdüler ve orada ilk müdahaleyi yapıp yaramı tedavi ettiler. Yaralı olduğum halde beni hücre gibi bir yere götürdüler. Hafif birkaç tokat attılar. Sonra Arapların kaldığı bir hücreye götürdüler. Daha sonra doktor getirip yaramı tedavi ettiler ve bundan sonra hiç dayak yemedim.

isid-kacirdigi-turk-askerinin-fotograflarini-yayinladi-8546.jpg

Sefter Taş'ın IŞİD'in dergisi Konstantiniyye'de yayınlanan fotoğrafı

KÜRT LİDERLERE SESLENDİ

Sefter Taş Kürt liderlerine de seslenerek kendisini kurtarmalarını şu cümlelerle istedi:

Kendilerinin Kürtlerin liderleri olduğunu iddia edenlere bir mesajınız var mı?

Sayın Abdullah Öcalan, Selahattin Demirtaş ve Suriyeli Salim Müslim’e mesajım; sizler ne pahasına olursa olsun Kürt vatandaşlarınıza sahip çıkan insanlarsınız. Sayın Selahattin Demirtaş, haberlerde sürekli olarak diyorsun ki; benim için önemli olan Kürt halkıdır. Ne olur sözünde dur ve beni İslam Devleti mücahitleri ile değiştir.

Taş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ise şöyle seslendi:

'TÜRKİYE'M NEDEN BANA SAHİP ÇIKMIYOR?'

“Sayın Recep Tayip Erdoğan, kardeşim ve babam evi geçindirmek için çalıştılar. Bu benim zoruma gitti.  

Çünkü benden bir yaş küçük kardeşim çalışıyordu. Sakat kardeşime bakmak için okulumu bıraktım, askere gelinceye kadar çalıştım, hayvanlara baktım, Ankara’da da çalıştım. Çok sırtım kırıldı. Bir ara sınırda nöbetçiyken karakola gittim ve evimi aradım. Annemle konuştum, anacığım, sevdiğim kız köye geldi mi, dedim? Anacığım, sen de dedin ki sadece bir gün geldi. Teyze kızımı çok sevdiğim için karakolda ağlıyordum. Bu yazıyı yazarken de ağlıyorum elim titriyor ve zannediyorum ki; anacağım, babacığım, kardeşlerim, ailem ve sevdiğim kız hep yanımdasınız. Ve hep bunu düşünerek ağlıyorum. Niye ben bu hale geldim. Türkiye’ye asker olduğum için mi? Türkiye’m neden bana sahip çıkmıyor?

isidin-kacirdigi-asker-sefter-tas.jpg

Sayın Recep Tayip Erdoğan; sen rahat yerde oturuyorsun, çayın, yemeğin, suyun yanında. Eşin, oğlun ve kızın yanında. Niye ben ailemin yanında değilim. Niye bana sahip çıkmıyorsun? Ben sana ne yaptım? Arkadaşım boğazından vuruldu, ben de ayağımdan vuruldum. Türkiye için askere geldim. Gece gündüz yatmadan nöbet tuttum. Sen sıkı korunuyorsun sana kurşun gelmesin diye. Sana gelen kurşun hemen bir ananın evladını vuruyor. Niye ben vuruldum biliyor musun başbakanım? Türkiye’ye kaçak mal geçmesin diye. Sen de bana sahip çıkmıyorsun. Şimdi düşünüyor musun? Anam, babam sana ne diyecek biliyor musun? Neden evladımızı kurtarmadın, dediklerinde sen ne diyeceksin? Senin evladın şerefsiz miydi diyeceksin. Senin evladın Türk değil de Kürt olduğu için mi kurtarmadım, diyeceksin. İlk esir olduğum gün dayak yedim. Ailem için direndim ve hala direniyorum. Her gün ağlıyorum ailem yok diye, niye kurtarmıyorsun?”

 IŞİD: Türk askeri elimizde
Sefter Taş, ailesine de şu cümlelerle seslendi:

“Anacığım hatırlıyor musun? Sen bir gün kardeşlerime; bu beşiğe bir şey olursa sizi öldürürüm, bu beşik en büyük oğlum, yani abiniz Sefter’in beşiği, onun mürüvvetini görüp torunuma vereceğim, demiştin. Ve ben de ağladım, hatta öyle ağladım ki, gözlerim şişti. Ve hala aklıma geldikçe ağlıyorum anacığım. Dört duvar arasında esirim. Ne olur dua edin, Türkiye’m beni kurtarsın da sizin kullarınıza koşayım.

‘HDP’Yİ DESTEKLİYORUM’

Ayrıca Taş, HDP’yi desteklediğini ve barış istediğini ifade etti:

Türkiye devletinin şuan PKK ile savaşmasına ne diyorsun?

Savaş istemiyorum. HDP’yi destekliyor ve onların kazanmasını istiyorum. Barış istiyorum