IŞİD'İN ELİNDEN ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK KURTULDU

IŞİD'İN ELİNDEN ÖLÜ TAKLİDİ YAPARAK KURTULDU

İnanılmaz olay Tikrit'te yaşandı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden yapılan açıklamada Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının haziran ayında Tikrit’i ele geçirdikten sonra 770 Iraklıyı öldürdü. 23 yaşındaki Ali adlı Irak ordusu askeriyse IŞİD’in elinden ölü taklidi yaparak kurtulmayı başararak büyük bir mucizeye imza attı.

IŞİD, haziran ayı başında Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u ele geçirdikten sonra, Bağdat’a sadece 150 kilometre mesafedeki Tikrit’i de bir günde kontrol altına almıştı. Independent’ın haberine göre ise IŞİD militanları Saddam Hüseyin’in de memleketi olan Tikrit’te esir aldığı yüzlerce erkeği beş farklı noktada infaz etti.

Sivil kıyafete rağmen esir düştü

Irak askerlerinin kenti terk etmeleri sırasında üslerinden gelen tavsiyelere uyan Ali ise sivil kıyafetlerle Tikrit’ten kaçmaya çalıştı. Buna rağmen 12 Haziran’da Irak ordusundan birçok askerle birlikte esir düşen Ali, IŞİD militanlarının yaptığı toplu infaz sırasında vücuduna kurşun isabet etmemesi sayesinde hayatta kaldı.

Saatlerce öyle bekledi

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre saatlerce bu şekilde yerde yatan genç asker, ardından IŞİD militanlarının uzaklaşmasıyla kaçmasını bildi. Örgüt yetkilileri, Ali’nin şu anda IŞİD tehdidinden uzak bir şekilde güvende olduğunu belirtti.

Açıklamada IŞİD’in toplu katliamlarına dair elde edilen bir dizi bilgi, belge ve fotoğraf da paylaşıldı.

İşte o fotoğraflardan bazıları;

isidfotograf.png

Kaynak:Haber Kaynağı