IŞİD'E OPERASYON 40 ÖLÜ

IŞİD'E OPERASYON 40 ÖLÜ

Selahattin il meclisi başkanı Ahmed El-Kerim konuyla ilişkili yaptığı açıklamada,...

IRAK'ın Selahattin kentinde Irak emniyet güçleri ve gönüllü Şii askerler tarafından iki ayrı bölgeye düzenlenen operasyonlarla 2 köy IŞİD'in elinden geri alındı.Gündüz çatışmalarında 30'a yaklaşan ölü sayısının akşam saatlerinde 40 geçtiği ve sokaklarda cesetler görüldüğü bildiriliyor. Irak güçlerinin hedefi Işid'in elinde bulunan Irak'ın en büyük petrol rafinerisini kuşatarak IŞİD'den geri almak olduğu söyleniyor.

RAFİNERİ HALA IŞİD'İN ELİNDE

Selahattin il meclisi başkanı Ahmed El-Kerim konuyla ilişkili yaptığğ açıklamada, "Tikrit'in Elbu Hişme ile El Cemiye köylerinin kontrolü güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi, operasyonlarda en az 40 IŞİD militanı öldürüldü'' dedi. Bu arada Irak'ın en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Beyci kentinde IŞİD'in kontrolünde bulunduğu El Fettah camii çevresine ilerleyen terörle mücadele birimi (SWAT) güçleri, pusuya düşürüldü.

IŞİD tarafından yayınlanan fotoğraflarlarda, pusuda orta ve hafif silahlarla hedef alınan askerler arasında en az 10 kişinin hayatını kaybettiği görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı