IŞİD’E KATILAN 60 ALMAN ÖLDÜ

IŞİD’E KATILAN 60 ALMAN ÖLDÜ

Teşkilat Başkanı Hans-Georg Maassen, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, en az 9 Alman vatandaşının IŞİD militanının...

ALMANYA Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı, şimdiye kadar IŞİD militanı 60 Alman vatandaşının öldüğünü açıkladı.

9'U CANLI BOMBA OLMUŞ

Teşkilat Başkanı Hans-Georg Maassen, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, en az 9 Alman vatandaşının IŞİD militanının canlı bomba olarak öldüğünü söyledi. Yaklaşık 550 kişinin Almanya’dan Suriye ve Irak’a IŞİD’e katılmak üzere gittiği bildirilirken, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın bu sayının yükselmesinden endişe duyduğu belirtildi.

180 KİŞİ GERİ DÖNMÜŞ

Almanya’dan IŞİD’e katılanlardan 180 kişinin Almanya’ya döndüğü ve bunlarla ilgili hangi gözetleme yöntemlerinin uygulanacağının incelendiği vurgulandı. Dönenleri, 24 saat gözetlemenin mümkün olmadığına dikkati çekildi. Maassen, Almanya’nın IŞİD’in hedefi olarak ne derece tehlike altında olduğu sorusuna, şu yanıtı verdi:

TERÖR SALDIRISI BİZE DE OLABİLİR

"ABD, İngiltere, Fransa ve diğer batı ülkeleriyle aynı gemideyiz. Durum endişe verici ama korkmamalıyız. Terör saldırılarının bizde de olabileceği olasılığına hazır olmalıyız. Tabii ki engellemek için elimizden geleni yapmalıyız. Bir tehlikenin olduğunu bilmeliyiz."

Kaynak:Haber Kaynağı