IŞİD’E KARŞI ŞOK İTTİFAK

IŞİD’E KARŞI ŞOK İTTİFAK

Son Nefesinize Kadar Savaşın!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, peşmergelere saldırı emri verdi.

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, "Peşmerge komutanlarına, Kürdistan halkının düşmanlarına karşı savaşması emrini verdik. Düşmanlarımıza öldürücü darbeleri indirmek için saldıracağız" ifadesini kullandı.

Çatışmaların yaşandığı bölgedeki durum hakkında bilgi veren Barzani, Hürriyet'teki habere göre; sabah saatlerinden itibaren teröristlere yönelik operasyona başlayan peşmergelerin, ilerlediğini aktardı.

Musul'un IŞİD tarafından ele geçirilmesinden sonra, Kürt bölgesinin yalnızca kendini savunma pozisyonunda kaldığını hatırlatan Barzani, "Ancak teröristler, bize savaşı dayattı. Kürdistan'a saldırı düzenlediler ve son birkaç gün içinde üzüntü verici hadiselerin yaşanmasına neden oldular. Bu yüzden peşmergenin savunma pozisyonunu terk etmesi yönünde karar aldık. Peşmergelere son nefeslerine kadar savaşmaları emrini verdik" değerlendirmesinde bulundu.

Barzani, Zummar, Sincar (Şengal) ve çevre bölgelerinde Yezidilerin başına gelen olayların büyük üzüntü verici olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kürdistan toprağının tek karışını dahi düşmanlara terk etmeyeceğiz. Şengal'deki Yezidi kardeşlerimizi ve bacılarımızı gözümüz gibi koruyacağız. Onları tek tek korumak boynumuzun borcudur. Teröristlerin hedefindeki Şengal Dağı da onur ve direnişle ayakta kalacaktır."

Terörle mücadelede yalnız bırakıldıklarına değinen Barzani, "dünyanın sorunu" olarak nitelendirdiği "terörle mücadele" için uluslararası bir çaba ve girişimin gerektiğini vurguladı.

Kürt bölgesinin, yıllardır  terörist saldırıların hedefi olduğuna işaret eden Barzani, "Üzülerek belirtmek lazım ki bu mücadelemizde yalnızdık. Hiç kimse, Kürdistan halkına yardım etmedi. Kürtlerin, terörizme karşı kendini koruması için hiçbir destek görmedik. Terörle savaşta sırtımızı Kürdistan halkına ve peşmerge güçlerine dayadık. Her zaman özgürlüğü amaç edinen bir çizgide olduk. Bunun yanında birlikte yaşama kültürünü hayata geçirdik. Kürdistan'ın affedici siyasetini uygulamada tuttuk. İşte bizi başarıya götüren ve düşmanlarımıza karşı zafer kazandıran güçlü noktamız da budur" görüşünü bildirdi.

Açıklamasında Kürt halkından ulusal birliği ve milli dayanışmayı korumasını isteyen Barzani, halk olarak kahraman peşmergeyle gurur duyduklarını, başlarının dik olduğunu ifade etti.

IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, önceki gün Musul'un Sincar ilçesini, ilçenin Rabia nahiyesini ve çevredeki bazı köyleri, peşmergeden almışlardı. IŞİD'in saldırıları sonucu bölgeden binlerce insan evlerini terk ederek, Kürt bölgesine sığınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı