İNGİLİZLERDEN ESAD'LA İLGİLİ BOMBA GİBİ İDDİA

İNGİLİZLERDEN ESAD'LA İLGİLİ BOMBA GİBİ İDDİA

İşte o iddialar…

İNGİLİZ gazeteleri İngiltere'nin IŞİD'i yenmek için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile tekrar dost olmasının istendiğini bildirdi.

'I' gazetesinin "İngiltere'ye Cihatçıları yenmek için Esad ile dost olun denildi" manşetli haberinde politikacı ve askeri liderlerin Downing Street'e Suriye Devlet Başkanıyla kopan ilişkileri tamir etmesi telkininde bulunduğu vurgulanırken, şok yeni politikanın Ortadoğu'nun istikrarının bozulmaması için üst makamlar tarafından gerekli görüldüğünü kaydedildi. IŞİD'e karşı daha sağlam bir yanıt verilmesine ilişkin baskının arttığına dikkat çeken The Guardian, batılı güçlerin daha çok şey yapması için baskı altında kaldığını vurguladı.

The Independent Gazetesi "Batı, Esad güçlerine katılmaya hazır" manşetli haberinde "Saddam Hüseyin gibi Esad da kendi halkına karşı zehirli gaz kullandı. Gaddar baskısı 190 bin kişinin öldüğü bir iç savaşı ateşledi. İngiltere ve ABD onu indirmeye çağırdı ama şimdi resmi makamların inkâr etmesine rağmen tam dönüş yapmanın kaçınılmaz olduğuna ilişkin gelişen kanıtlar var" yorumunu yaptı.

The Daily Telegraph İngiltere'nin IŞİD tehdidi karşısında yeni terör yasaları çıkartmayı planladığına dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı