IŞİD'DEN ŞANS ESERİ KURTULDU

IŞİD'DEN ŞANS ESERİ KURTULDU

Oğlu hastalanmasa rehin olacaktı

IRAK'ta, 2013 yılında IŞİD'in yaptığı baskında rehin alındıktan 8 gün sonra serbest bırakılan 36 yaşındaki Oğuzhan Karabulut, örgütün geçen ay yaptığı baskından, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde hastalanan oğlunu görmeye geldiği için kurtuldu. Karabulut, 30 arkadaşının IŞİD'in elinde rehin olduğunu belirtti.

Irak'ta, 2013 yılında Barzani ailesine ait fabrikada çalışan Oğuzhan Karabulut, bölgede hakimiyet kurmak isteyen IŞİD örgütü tarafından düzenlenen baskında, iş arkadaşlarıyla birlikte rehin alındı. Türkiye'nin Irak Büyükelçiliği'nin devreye girmesiyle 8 gün süren esaretin ardından serbest kalan Karabulut, daha sonra Musul'daki bir Türk firmasına ait elektrik santralinde işe başladı. Geçen ay oğlu 14 yaşındaki Nuri Karabulut'un rahatsızlanması üzerine izin alan Oğuzhan Karabulut, Alanya'ya geldi. Bu sıra bölgede hakimiyet kurmaya çalışan IŞİD, santrale baskın yaptı ve çok sayıda işçiyi rehin aldı.

30 TÜRK İŞÇİ REHİN

İkinci kez rehin alınmaktan oğlunun hastalığı sayesinde kurtulan Oğuzhan Karabulut, bölgede alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen, santralin sık sık IŞİD militanlarının taciz ateşine hedef olduğunu söyledi. Musul'daki elektrik santrali şantiyesine geçen günlerde IŞİD tarafından yapılan saldırıda aralarında 30'a yakın Türk işçinin de yer aldığı çok sayıda kişinin rehin alındığını vurgulayan Karabulut, "Bölgede güvenliğimizi Peşmerge güçleri, Türklerden oluşan silahlı özel güvenlik görevlileri ve Irak ordusu sağlıyordu. Buna rağmen IŞİD'in taciz ateşine hedef oluyorduk. Silah seslerinden uyuyamıyorduk. Sürekli tedirgindik. Uzun namlulu silahlarla yapılan taciz ateşi, son zamanlarda yerini havan saldırılarına bırakmıştı. Bir petrol rafinerisini hedef alan IŞİD, 4 tribünü havaya uçurdu. Tesiste Türk arkadaşlarımız da vardı ancak onlardan haber alamadık" dedi.

IRAK ORDUSU IŞİD'DEN KORKUYOR

Güvenliklerinden sorumlu olan Irak ordusu ve polisinin IŞİD'den korktuğunu aktaran Oğuzhan Karabulut, "Güvenliğimizden sorumlu olan Irak ordusu ve polis gücü personelinden bazılarını, birkaç gün arayla IŞİD militanlarının arasında gördüm. IŞİD'le çatışmaktan korkan asker ve polisler, çoğu zaman silah ve üniformalarını bulundukları yerde bırakarak sivil halkın arasına karışıyor, ardından da örgüte katılıyor" diye konuştu.

Çalıştığı şantiyedeki 30 Türk iş arkadaşının son baskında IŞİD tarafından rehin alındığını anlatan Karabulut, "Allah yardımcıları olsun. İşçilerin kurtarılması için devletin bir an önce harekete geçmesi lazım" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı