IŞİD'DEN KURTULDU 250 KİŞİLİK YEMEK VERDİ

IŞİD'DEN KURTULDU 250 KİŞİLİK YEMEK VERDİ

TIR şoförü iftar verdi

Musul'da 23 gün rehin alındıktan sonra serbest bırakılan TIR şoförlerinden Şanlıurfalı Vehbi Demir, yaşadığı Yeşiltepe Mahallesi'nde dilediği adağını gerçekleştirerek kestirilen 5 koyunun etinden yöresel yemek hazırlattı. Evli ve 4 çocuk babası Demir; aralarında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Müftüsü İhsan Açık, çalıştığı Kızıl Grup Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kızıl ve mahalleli ile yakınlarının da bulunduğu 250 kişiye iftar yemeği verdi.

TÜRK ŞOFÖRLER BÖYLE SERBEST KALDI

Düzenlenen yemekte konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, şoförlerin sağ salim dönmesiyle ülke olarak büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, "Bu sevinç ve mutluluğu Şanlıurfa'da yaşadık. 32 TIR şoförümüz Irak'ta meydana gelen hadisede alıkonulmuştu. Hükümetimiz ve devletimizin yoğun gayretleri ile sağ salim kente getirildi. Bizde burada onların sevinçlerine ortak oluyoruz. Bizleri iftara davet ettiklerini ailenin sevincini bir arada yaşadık. Konsolosluk görevlileri için çalışmalar devam ediyor. Aşama aşama bunlar aşılacaktır. Ailelerden gelecek olan talepler doğrultusunda psikolojik yardıma hazırız, ama şu ana kadar böyle bir talep yok. Talep olduğu zaman gerekli destekler sağlanacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise rehin alınan konsolosluk görevlilerinin de bayram öncesinde serbest bırakılması için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Büyük bir duygu seli devam ediyor. İnsanlar ailesine kavuştu. Burada yapılan davette bizde devlet erkanı olarak bu mutluluğu yaşıyoruz. Güzel bir akşam ve iftar yaşadık. Tek sevincimiz sağ salim gelmesidir. Bu devletimizin gücünü gösteriyor. Bunu başardık inşallah diplomatlarımızı da bayram öncesi alırsak mutluluğumuz daha da artacaktır."

Şirketin bulunduğu Gaziantep'ten iftara katılan Kızıl Grup Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Kızıl da el konulan TIR'larının kendileri için ikinci planda olduğunu kaydederek, şöyle dedi: "Bizim için önemli olan şoförlerimizin gelmesiydi. Şirket olarak bütün aileleri tek tek ziyaret ediyoruz. Şirket olarak ailenin mutluluğunu paylaşmak için buradayız. Tek ümidimiz konsolos yetkililerinin de bayram öncesi ailelerine kavuşmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti çok güçlüdür. Bugün burada nasıl bir sevinç yaşıyorsak aynı sevinci bayram öncesi konsolosluk görevlilerimiz için de yaşayacağımızı sanıyorum."

23 günlük esaretin ardından serbest kalan Vehbi Demir de kendisini hala rüyada hissettiğini söyledi. Yöresel yemeklerin yenildiği gecede dualar edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı