IŞİD'DEN KANLI SALDIRI 2 TÜRKMEN ÖLDÜ 28'İ YARALI

IŞİD'DEN KANLI SALDIRI 2 TÜRKMEN ÖLDÜ 28'İ YARALI

Irak güçlerinin "Işid'i bitirdiler" iddialarının asılsız çıkmaya başladığı haberleri gelmeye başladı. Işid son günlerde güçlenen Türkmenlere karşı misilleme pususu kurdu.

Irak’ta Türkmen Beşir köyünün girişinde IŞİD saldırısına maruz kalan Türkmen askerlerden 2’si hayatını kaybetti, 28 asker ise yaralandı.Koalisyon desteğinde Irak güçlerinin "Işid'i bitirdiler" iddialarının asılsız çıkmaya başladığı haberleri gelmeye başladı. Işid son günlerde güçlenen Türkmenlere karşı misilleme pususu kurdu.

GERİ ALINAN KÖYÜN İNTİKAMI MI?

Irak'ın Kerkük iline bağlı Türkmen Beşir Köyü’nü kurtarmak amacıyla başlatılan operasyonda illerleyen Türkmen güçleri IŞİD kontrolündeki El-Şemsiye köyü geri alındı.

isid-6712.jpg

Irak Türkmen Cephesi (ITC)'nin enformasyon dairesinden İstebrek Yazaroğlu’nun DHA muhabirine verdiği bilgiye göre, operasyonu başlatan Şii milislerden oluşan Heşdi Şabi (Halk Toplulukları) arasında binlerce gönüllü Türkmen bulunuyordu. Beşir'in girişine kadar kolay bir şekilde ulaşan

timthumb-001.jpg

Türkmen askerler IŞİD'in bölgeden kaçtığını sanıyordu, ancak ummadıkları bir anda birden IŞİD saldırısıyla karşılaştılar. Saldırıda 2 Türkmen askeri hayatını kaybetti 28 asker de yaralandı.

Beşir'de toplanan IŞİD militanlarının arasında çok sayıda keskin nişancı ve intihar eylemcinin de yer aldığını belirten Yazaroğlu, IŞİD’in, ordu birliklerinin ilerleyişini durdurmak için yollara mayın döşediğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı