IŞİD'DEN KADINLARA SÜNNET FETVASI

IŞİD'DEN KADINLARA SÜNNET FETVASI

Birleşmiş Milletler'in Irak'taki İnsani Yardım Koordinatörü IŞİD'in Musul ve çevresindeki 4 milyon kadın için sünnet fetvası verdiğini duyurdu.

Birleşimiş Milletler'in Irak’ta bulunan insanî yardım koordinatörü Jacqueline Badcock, yaşları 11 ila 46 arasında olan bütün kadınlar genital bölgelerinden sünnet operasyonu zorunluluğu getirmesiyle ilgili fetva yayınladığını söyledi. Cenevre’ye Erbil’den videoyla bağlanan  Jacqueline Badcock yaptığı açıklamada, “Bu Irak için çok yeni bir şey, özellikle de bu bölgede. Bu çok endişe verici bir durum ve ele alınması gerekiyor” dedi.

125 MİLYON KADIN SÜNNET EDİLDİ
UNICEF’in kadın sünneti raporuna göre dünyada 125 milyondan fazla kız çocuğu ve kadın sünnet edilmiş durumda. 30 milyon kız çocuğu ise önümüzdeki on yılda sünnet edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Afrika ve Ortadoğu’da 29 ülkede yapılan araştırmaya göre sünnet edilen kadın sayısının en yüksek olduğu ülkeler sırasıyla Mısır, Etiyopya, Nijerya, Sudan ve Kenya ile Burkina Faso. Somali’deki kadın ve kız çocuklarının ise yüzde 98’i sünnet edilmiş.

Kaynak: REUTERS