IŞİD TÜRKİYE'DE EĞİTİLİYOR İDDİASI

IŞİD TÜRKİYE'DE EĞİTİLİYOR İDDİASI

IŞİD militanları Türkiye'de mi eğitiliyor

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri olduğu belirtilen bir grubun Kızıltepe’nin Akziyaret köyünden geçen dere yatağında askeri eğitim aldıkları iddia edildi.

Suriye'de ve Irak'ta yaptığı katliamlarla adını duyuran ve 9 Haziran’dan bu yana Irak’ta geniş bir alanı ele geçiren İŞİD’in Türkiye'de eğitim aldığı iddia edildi.

ANF'nin haberine göre, IŞİD üyeleri olduğu tahmin edilen bir grup Mardin’in Kızıltepe ilçesinde örgütlendiği ve adeta karargah olarak kullandığı ve burada eğitim gördükleri öne sürüldü.

Kızıltepe ilçesine yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunan Akziyaret köyünden geçen dere yatağında eğitim aldıkları belirtilen grubun, eleman temin etmede de bu merkezi kullandığı ifade edildi. Olayın görgü tanıkları, Akziyaret köyü etrafında bulunan ve Kızıltepe’nin içinden geçerek, buradan Batı Kürdistan’a giden dere yatağında grubun konumlandığını ileri sürdü.

Görgü tanıkları, grubun karanlığın çökmesinden sonra bu alanda toplandığını ve askeri eğitim aldıklarını belirtirken, çoğu genç olan ve sakallı oldukları belirtilen grupların, burada eleman teminini sağladıkları iddia edildi.

Hizbullah'ın merkeziydi

1990’lı yıllarda devletle işbirliği halinde işlediği ağır suçlarla özdeşleşen Hizbullah’ın da bir dönem Kızıltepe'de bulunan Kılduman, Akziyaret ve Karabulak köyleri arasında yer alan bölgede çok sayıda sığınağı bulunmuştu. Hizbullah üyelerinin, kaçırdıkları kişileri, bu alanda işkence ettikten sonra gömdükleri, yapılan kazılarla ortaya çıkmıştı. Bir dönem Hizbullah’ın cephaneliği de Akziyaret köyünde bulunuyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı