IŞID TÜRK TOPRAĞINA EL KOYDU

IŞID TÜRK TOPRAĞINA EL KOYDU

76 milyondan sakladığı da belli olurken, oy avcılığı olunca kahraman kesilen Başbakan Tayyip Erdoğan..


Suudi Arabistan ve Katar’ın dünyadan toplayıp getirdiği, AKP Hükümeti’nin Suriye’ye soktuğu ve ardından da silah, cephane, füze yardımında bulunduğu El Kaide militanlarıyla güçlenerek Irak’ı işgal eden IŞİD’in, Türk Konsolosluğu’na da el koyduğu anlaşıldı. Büyük gazetelerin ve televizyonların olaydan haberi olduğu ama sansürleyerek 76 milyondan sakladığı da belli olurken, oy avcılığı olunca kahraman kesilen Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP Hükümeti ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da Irak’taki Türk toprağına el koyulmasına sessiz kaldığı ortaya çıktı. Bu haber Gazetecileronline sitesinde kelimesi kelimesine aynen şöyle yayınlandı.

12 GÜN ÖNCE HABER OLMUŞ

AKP Hükümeti ve Erdoğan’ın, Musul Konsolosluğu’nu basarak konsolos dahil tüm diplomatlarla birlikte 49 kişiyi rehin alan kanlı terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşısında dut yemiş bülbüle dönüşen inanılmaz olayı, gazeteci Amberin Zaman ortaya çıkardı. Zaman, IŞİD’in Türkiye’nin 80 vatandaşını rehin almakla kalmayıp bir de ulusal onuruna saldırdığını gösteren olayı tam 12 gün önce, Al Monitor haber sitesinde yazdı. 

SANSÜR UYGULANDI

Ortadoğu’ya yönelik İngilizce yayın yapan, Türk gazetecilerin Türkçe yorumlarına da yer verilen sitede yer alan, Türkiye açısından büyük önem taşıyan olayı, Hürriyet, Zaman ve Bugün dışındaki bütün medya görmezlikten gelerek sansür uyguladı. Hürriyet’in küçük bir haber geçiştirdiği haberi, ne bu ülkenin ulusal haber ajansı olan Anadolu Ajansı, ne büyük gazeteler, ne haber kanalları, ne de televizyonlar görmedi.

İŞİD LİDERİ KONSOLOSLA GÖRÜŞMÜŞ

Amberin Zaman’ın haberine göre; IŞİD’in lideri olan ve kendini halife ilan eden Ebubekir El Bağdadi, geçtiğimiz ay Musul’daki Hadba Camii’nde verdiği hutbeden sonra kanlı örgütün el koyarak karargah olarak kullanmaya başladığı Türk Konsolosluğu’na gitti. Bağdadi, konsoloslukta en az birkaç saat geçirdi. IŞİD’in Musul Valisi Esil Nuceyfi de bunu doğrulayarak, “Orası (konsolosluk) onların ofisi” dedi.

Al Monitor haberinde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, kanlı örgütün Irak’ın Sünni bölgelerini ele geçirmesinin ardından gündeme gelen ABD’nin hava operasyonlarına karşı çıktığını ve ABD’yi IŞİD’e karşı hava saldırıları düzenlememesi konusunda uyardığını da yazdı.

Olayı, iki gün sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, bir soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıyarak, IŞİD’in Musul Konsolosluğu’nu karargah yapıp yapmadığını sorarken, bunu da medya yine görmezlikten gelerek sansürledi.

Kaynak:Haber Kaynağı