IŞİD SÖZCÜSÜNÜN BOMBA SES KAYDI

IŞİD SÖZCÜSÜNÜN BOMBA SES KAYDI

Savaş daha başlamadı.

Irak'ta Musul'u ve Tikrit'i ele geçiren Irak Şam İslam Devleti IŞİD, 'başkent Bağdat'ı hedeflediklerini' söyledi..

IRAK- IŞİD sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani'ye ait olduğu belirtilen ses kaydında Adnani, IŞİD militanlarına Bağdat'a doğru ilerlemeleri çağrısında bulunuyor.

"Kimse sizi daha fazla başkan ya da komutan olarak kabul edecek kadar aptal değil. Siz liderlik ve askeri yönetim hakkında ne bilirsiniz ki? Siz Irak'ı kontrol etmek gibi tarihi bir şansı kaybettiniz, Şiiler bu yüzden sizi hep lanetleyecek. Sizinle bizim aramızda hep bir denge var. Bu ağır, uzun bir denge. Ama bu denge Samarra ya da Bağdat değil, Kerbela ve Necef."

"Özgürleştirmediğiniz tek bir toprak parçası bile kalmasın, Şiilerin sizin cesedinizi çiğnemeden o topraklara ayak basmalarına izin vermeyin. Halife'nin Bağdatı'na ilerleyin. Şiiler pek çok yönden hayalkırıklığına uğradı, Allah onların size karşı zafer elde etmesini yasaklamıştır, onlar sadakatsizdir."

Hükümete bağlı askeri birlikler ise militanları, Bağdat'ın 110 km kuzeyinde bulunan Samarra'da hava saldırılarıyla durdurdu. Irak Başbakanı Nuri el Maliki, militanlara karşı mücadeleyi sürdüreceğini belirterek, direnmeyi reddeden askerleri de cezalandıracağını söyledi.

Hafta başında saldırılarını yoğunlaştıran IŞİD, önce Musul ardından da Tikrit'in kontrolünü ele geçirmiş, çarşamba günü ise Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basarak 49 kişiyi rehin almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı