İŞİD MİLİTANINA AŞIK OLAN AMERİKALI KIZ TÜRKİYE'DE

İŞİD MİLİTANINA AŞIK OLAN AMERİKALI KIZ TÜRKİYE'DE

Genç kız aşkı için Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmeye hazırlanırken

ABD'de 19 yaşındaki genç kız, Suriye'de savaşan Irak Şam İslam Devleti adı altında katliam yapan IŞİD örgütünün militanına aşık oldu. Genç kız aşkı için Türkiye üzerinden Suriye'ye gitmeye hazırlanırken FBI tarafından gözaltına alındı.

ABD'nin Denver kentinde yaşayan 19 yaşındaki Shannon Maureen Conley, internet üzerinden Suriye'de savaşan bir IŞİD militanıyla tanıştı. Aralarındaki internet sohbeti ve dİaloğundan sonra IŞİD militanına aşık olan genç kız, Almanya ve Türkiye üzerinden Suriye'ye geçmek için hazırlık yaptı. Suriye'ye gitmek için yola çıkan genç kız 8 Nisan'da Denver Uluslararası Havaalanı'nda FBI ajanları tarafından gözaltına alındı.

FBI tarafından gözaltına alınan Conley terör örgütü IŞİD’a maddi destek sağlamaya teşebbüsle suçlandı.

EVLENMEK İÇİN SURİYE'YE GİDİYORDU

Diplomalı hemşire lisansı bulunan Shannon Maureen Conley internet üzerinden tanıştığı ve kendisiyle evlenmek isteyen IŞİD militanının yanına gitmek için Almanya üzerinden Adana'ya gelecekti. Buradan da kara yoluyla Suriye'ye geçecekti.

32 YAŞINDA BİR IŞİD MİLİTANI
 
Genç kızın ailesi, FBI'ya yaptığı açıklamada kızlarının evlenmek istediği kişinin 32 yaşında Tunuslu bir IŞİD militanı olduğunu söyledi. 32 yaşındaki Tunuslu militanın, hemşire olan Conley'yi yaralanan IŞİD militanlarına yardım etmek için ikna ettiği belirtildi.

"İSTEMESEM DE SAVAŞIRIM"
 
Gözaltı sonrası ifade veren 19 yaşındaki genç kız, IŞİD'in yasadışı bir örgüt olduğunu bildiğini, tutuklanma ihtimalinin bulunduğunu bu nedenle bir daha ABD’ye geri dönmemek üzere yola çıktığını söyledi. İfadesinde savaşa karşı olduğunu belirten Conley, "Eğer savaş zorunluluksa o zaman evet savaşırım. Bunu isteyerek yapmasam da savaşırım’’ dedi.

ABD'li yetkililer, 19 yaşındaki Shannon Conley'nin askeri eğitim almak için geçtiğimiz Aralık ayında ABD ordusuna yazılma girişiminde bulunduğunu da belirtti. ABD'li yetkililer, Conley'nin Suriye'ye gitmesini engellemek için genç kızın ailesiyle de işbirliği yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı