IŞİD KÜRT KÖYÜNÜ BÖYLE ELE GEÇİRDİ

IŞİD KÜRT KÖYÜNÜ BÖYLE ELE GEÇİRDİ

PKK'nın Suriye kolu YPG militanlarıyla girdiği çatışmalara ilişkin görüntüleri yayınladı.

Türkiye sınırında bulunan Kobane (Kobani) Bölgesi'nde bazı köylerde denetimi ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), PKK'nın Suriye kolu YPG militanlarıyla girdiği çatışmalara ilişkin görüntüleri yayınladı.

IŞİD MARİFETİNİ YAYINLADI

Örgütün internetteki video paylaşım sitelerine yüklediği son görüntülerde ağır silahlarla çatışmaya giren IŞİD militanlarının açtığı ateş ve ele geçirdiği bir köyden görüntüler yer alıyor. Örgüt üyelerinin yaya ilerleyişi ve ağır makinalı silahlarla PYD'ye bağlı YPG militanları ile çatışmaya giren IŞİD üyelerinin öldürdüğü bazı militanların ceset görüntülerin yanı sıra evlerde yapılan aramalar da yayınlandı. 8 dakika 58 saniyelik görüntülerde YPG militanlarının kaldığı evlerdeki PKK ve PYD'nin önemli isimlerinin fotoğraflarını duvarlardan indiren IŞİD üyelerinin yüksek bir direkteki YPG bayrağını sökerek yerine kendi bayraklarını da astıkları göze çarptı. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

IŞİD'in yayınladığı görüntülerde ele geçirilen köyde sivillerin kalmadığı büyük bir direniş ile de karşılaşılmadığı anlaşılıyor. Görüntülere IŞİD militanlarının girdiğib ir evde duvarlarda PYD'ye ait militan afişleri görülüyor. IŞİD militanlarının söktükleri bu afişlerin Suriye iç savaşında hayatını kaybeden PYD Militanlarına ait olduğu sanılıyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.