IŞİD KİLİS'İ YİNE VURDU İKTİDAR SESSİZ

IŞİD KİLİS'İ YİNE VURDU İKTİDAR SESSİZ

IŞİD tarafından atıldığı bildirilen roketler yüzünden çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine karşın, AKP hükumetinin sessiz kalması dikkat çekiyor.

Kilis kent merkezine Suriye tarafından atılan roketatar mermileri düştüğü, patlama ihbarı üzerine iki ayrı bölgeye ekiplerin sevkedildiği bildirildi.IŞİD tarafından atıldığı bildirilen roketler yüzünden çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine karşın, AKP hükumetinin sessiz kalması dikkat çekiyor.

ARTIK HER GÜN 2 ROKET ATIYORLAR

KİLİS kent merkezine bu sabah Suriye tarafından atılan Katyuşa roketatar mermileri düştü.

Kent merkezindeki iki bölgeye saat 09.10'da düşen mermilerin patlamasıyla, panik yaşandı. Bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kilis’ e atılan roketatar mermilerinin boş araziye düştüğü, olayda ölen yada yaralanan olmadığı bildirildi

DÜN BİR KİŞİ DAHA ÖLMÜŞTÜ

Kilis'te sınırı aşan roket mermilerinin patlaması sonucu yaralanan belediye işçisi 48 yaşındaki Mehmet Hanifi Sağlam, tedavi gördüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Tedavisi süren diğer 6 işçinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Bu arada, bugün yaşamını yitiren 2 belediye işçisi ile birlikte, kente Suriye tarafından gelen roketlerle ölenlerin sayısı 6'ya yükselmiş oldu.

MİSİLLEME YAPILDI

Roketlerden 3'ü boş araziye düşerken, 2'si yerleşim alanlarında patladı. 4'ü ağır 12 kişinin yaralandığı patlamalara neden olan roket mermilerinin atıldığı IŞİD denetimindeki Bab bölgesi de topçu birlikleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde Fırtına obüsleriyle ateş altına alındı.

EV VE ARAÇLARDA HASAR

Saat 18.15 sıralarında Suriye tarafından ateşlenen 5 Katyuşa roketatar mermisi, Atatürk ve Saraç Mehmet Çavuş mahallelerine düşerek patladı. Roket mermilerinden 3'ü boş araziye düşerken, 2'si ise yerleşim alanlarının bulunduğu bölgede patladı. Patlamaların şiddetiyle bölgedeki ev ve araçlarda hasar meydana gelirken, bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

4 KİŞİ AMELİYATA ALINDI

Bölgeye giden ekipler, vatandaşları uzaklaştırıp yaralanan 12 kişiyi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan vücuduna şarapnel parçası isabet eden ve hayati tehlikesi bulunan 4 kişi ameliyata alındı. Diğer yaralıların genel sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

IŞİD BÖLGESİNE TOP ATIŞLARI YAPILIYOR

Kentte gerginliğe yol açan gelişmenin ardından roket mermilerinin daha önce olduğu gibi yine patlamanın olduğu bölgeye 20 kilometre mesafedeki IŞİD denetiminde olan Bab bölgesinden geldiği saptandı. Bu saptama sonrası sınır hattında konuşlu topçu birlikleri Fırtına obüsleriyle Bab bölgesini ateş altına alındı. Sık sık obüslerle Suriye tarafındaki IŞİD mevzileri hedef alınırken, patlama sesleri Kilis'ten de duyuluyor.

DAHA ÖNCE 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen 18 Ocak ile 8 Mart günleri ateşlenen roket mermileri Kilis'te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Bunların yanı sıra Suriye tarafından zaman zaman atılan roketler Kilis kent merkezindeki yerleşim alanlarına isabet etmiş, hasara yol açan patlamalarda yaralanan olmamıştı. Son olarak geçen perşembe günü Suriye tarafından atılan roket mermileri nedeniyle 3 kişi yaralanmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı