IŞİD JAPONYA'DAN 200 MİLYON DOLAR İSTİYOR

IŞİD JAPONYA'DAN 200 MİLYON DOLAR İSTİYOR

IŞİD Kanalında, Cihatçı John’ adını verdikleri İngiliz IŞİD militanının iki Japon’un arasında elinde bıçakla bir konuşma yaptığı görülüyor

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kaçırdıkları iki Japon rehine için 200 milyon dolar fidye istedi. IŞİD militanları eğer istedikleri parayı alamazlarsa önümüzdeki 72 saat içinde iki Japon rehineyi öldüreceklerini açıkladı.

KENDİ MEDYA KANALLARINDA YAYINLADILAR

IŞİD’in medya kanalı al-Furkan’da yayınlanan videoda ‘Cihatçı John’ adını verdikleri İngiliz IŞİD militanının iki Japon’un arasında elinde bıçakla bir konuşma yaptığı görülüyor. Japonya Başbakanı Shinzo Abe bu olay sebebiyle yapacağı ziyaretleri iptal etti.

BİRİ ŞİRKET GÖREVLİSİ DİĞERİ GAZETECİ

İsimleri Kenji Goto Jogo ve Harun Yukawa olduğu açıklanan iki Japon’un turuncu giysiler içinde rehin alındıkları görülüyor. Özel bir askeri savunma şirketinde görev yapan Yukuawa’nın Suriye’ye giden bir trendeyken kaçırıldığı tahmin ediliyor. Goto ise freelance muhabir olarak Suriye’deki savaşı takip etmek üzere bölgeye gittiği biliniyor.

ABE: “AFFEDİLEMEZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, IŞİD’in yayınladığı videodaki iki Japon rehinenin sağ salim bir biçimde serbest bırakılmasını istedi. Kudüs’te yaptığı açıklamada: “ İki rehinenin derhal sağ salim bir biçimde serbest bırakılmasını talep ediyorum” diye Başbakan Abe bu konuda oldukça öfkeli olduğu ve bu durumun affedilemez olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı