IŞİD EYLEMLERİNİ ŞİRKET GİBİ RAPORLAMIŞ

IŞİD EYLEMLERİNİ ŞİRKET GİBİ RAPORLAMIŞ

Bağışçıları için vahşet bilançosu hazırlamışlar.

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirdikten sonra Bağdat'a yönelen Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) yıllık bilançosu, örgütün "vahşet performansı"nı ortaya koyuyor.

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi bugünkü manşet haberinde IŞİD'in "yıllık bilanço"sunu yayımladı. FT, IŞİD’in tıpkı şirketler gibi 2012’den beri yıllık mali rapor yayınladığını ve bilançolarda eylemleri ile ilgili ayrıntılı verilere yer verdiğini yazdı.

IŞİD’in, bir ticari kuruluş olmamasına rağmen, askeri başarısını ve vahşetini tablolarla gösterdiğine dikkat çeken FT, örgütün 2013 yıllık raporunda yer alan verilere dikkat çekti.

EYLEM SAYISI 10 BİN - MİLİTAN SAYISI 15 BİN

"Satan Terör: IŞİD Yıllık Raporunda Vahşetini Çizelgelerle Gösteriyor” başlıklı haberde, IŞİD’in yıllık raporlarında düzenlediği bombalı saldırılar, suikastlar, intihar eylemleri, kurduğu kontrol noktaları ve İslam dinine geçirttiği "kafirlerin" sayısına yer verildiğine dikkat çekildi.

IŞİD'in yılllık raporuna göre, örgüt yalnızca 2013 yılında 10,000 eylem düzenledi. Bu eylemlerin yarısını, 1,000 suikast ve 4,000 ayrı noktaya ev yapımı patlayıcı düzenek yerleştirilmesi oluşturuyor.

Örgütün yıllık raporunda, yüzlerce radikal İslamcı militanın hapisten kaçmasının sağlandığı, savaşçı sayısının tahmini 15,000 olduğu ve bağışçılardan ayda 8 milyon dolar para toplandığı bilgilerine de yer verildi.

"ÖRGÜT BAĞIŞÇILARINA PERFORMANSINI GÖSTERİYOR"

FT’ye göre IŞİD’in yayınladığı bu bilgilerin çoğunu ABD merkezli "Study of War" (Savaş Araştımaları) kuruluşu doğruladı.

Study of War‘un analizi, IŞİD’in Iraklı yetkililerin iddia ettiği gibi çapulculardan oluşmadığı, aksine bir Sünni devleti kurma hedefi olan, kurumsal kimliği bulunan örgütlü bir askeri yapı olduğuna dikkat çekti.

Haberde, IŞİD’in bilançosunu, bağışçıların toplanan para ve silahlarla neler yapıldığını gösterme amacıyla yayınlamış olabileceği belirtiliyor. Uzmanlara göre IŞİD, yayınladığı yıllık raporda verdiği ayrıntılı bilgiler ile bağışçılarına "performans"ını göstermeyi hedefliyor.

180620141406431019724_2-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı