IŞİD BU NEDENLE BAŞINI KESTİ

IŞİD BU NEDENLE BAŞINI KESTİ

Işid'in en önemli propaganda sisteminin başında vahşet fotoğrafları yayınlamak geliyor. Bu sayede hem fanatik taraftarlar bularak silahlı güçlerini takviye ediyorlar, hem de mevcut kadrolar içerisinde disiplini bu şekilde sağlıyorlar.

IŞİD militanları, sihirbazlıkla suçladıkları bir kişinin kafasını kestikleri infaza dair fotoğrafları paylaştı. Işid'in en önemli propaganda sisteminin başında vahşet fotoğrafları yayınlamak geliyor. Bu sayede hem fanatik taraftarlar bularak silahlı güçlerini takviye ediyorlar, hem de mevcut kadrolar içerisinde disiplini bu şekilde sağlıyorlar. Bölgeyi yakından takip eden siyasi gözlemciler, İŞİD'in sürekli kanlı gösteriler yayınlamasının tek amacının bölgede korku yaratıp hakimiyet kurmak olduğu konusunda hem fikirler.

ŞİDDET YÖNTEMLERİNİ ÇEŞİTLENDİRME YOLUNA GİRDİLER

Şimdiye kadar sürekli Sunni olmayan kesimler üzerinde kanlı gösteriler düzenleyen IŞİD, gösteri nedenlerini çeşitlendirmeye başladı. Militanların sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğrafların, Irak'ın Selahattin iline bağlı El-Alem kasabasında çekildiği belirtildi. Mesajda ise infaz edilen kişinin 'sihirbazlık' yaptığı için hakkında idam kararı verildiği vurgulandı.

ZORLA TOPLANAN KALABALIĞA İZLETİLİYOR

Fotoğrafta zorla bir meydana toplanmış kalabalığa militanların ellerini arkadan bağladıkları bir erkek esirin ortada bekletilirken hakkında ileri sürülen suçlama anlatılıyor. Herhangi bir mahkeme kararı ya da yazılı bir belgesi bulunmayan infaz suçlamasının ardından kısa süren bir ayet  okunuyor. Daha sonra tekbirler eşliğinde kurbanın kafası ağaç kütüğü üzerine yerleştirilerek infaz ediliyor. İşte o fotoğraflar.

foto-galeri-kopru-018.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı