IŞİD ATEŞ AÇTI 1 ASTSUBAY ŞEHİT 4 ASKER YARALI

IŞİD ATEŞ AÇTI 1 ASTSUBAY ŞEHİT 4 ASKER YARALI

KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nde sınır hattında bulunan askerlere Suriye tarafından ateş açıldı; 1 astsubay şehit olurken, 4 asker yaralandı.Olay bugün 16.00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir süredir yığınak yaptığı sınır...

 

ŞEHİDİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ (Güncelleme 1 :18 )

Kilis'te, IŞİD teröristlerinin Suriye topraklarından açtığı ateşle şehit olan jandarma astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin cenazesi, memleketi Gaziantep'e gönderildi.

Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde Suriye sınırındaki Dağ Hudut Karakolu'na IŞİD teröristleri tarafından açılan ateşle şehit olan jandarma astsubay Yalçın Nane'nin cenazesi, Kilis Devlet Hastanesi morgundan alınarak memleketi Gaziantep'e gönderildi. Şehit Nane'nin cenazesinin, Gaziantep'teki otopsinin ardından yarın düzenlenecek askeri tören sonrası son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

 KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nde sınır hattında bulunan askerlere Suriye tarafından ateş açıldı; 1 astsubay şehit olurken, 4 asker yaralandı.

ASKER KARŞILIK VERİNCE

Olay bugün 16.00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir süredir yığınak yaptığı sınır hattında meydana geldi. IŞİD'in kontrolündeki Suriye topraklarından askerlere bir anda ateş açıldı. Bunun üzerine askerler de anında karşılık verince çatışma çıktı.

IŞİD bölgesinden açılan ilk ateşle, 1 astsubay şehit olurken 4 asker de yaralandı. Yaralı askerler Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Olay üzerine sınırda güvenlik önlemleri artırıldı.

İSİMLERİ AÇIKLANDI

Şehit astsubayın Yalçın Nane, yaralı askerlerin isimlerinin ise Fatih Kurt ve Necef Çakmaktepe olduğu öğrenildi.

2 AYLIK EVLİYDİ

Gaziantepli Mehmet Yalçın Nane'nin 2 aylık evli olduğu, bugün çatışma yaşanan karakola bir süre önce geçici görevle gönderildiği belirlendi.

KİLİS'in Elbeyli İlçesi'nde sınır hattında bulunan askerlere Suriye tarafından ateş açıldı; 1 astsubay şehit olurken, 4 asker yaralandı.

BİR IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada güvenlik güçleri, olay sonrası sınırın karşısındaki hedefleri ateş altına aldı. Bu sırada bir IŞİD militanının öldüğü belirtildi.

TUĞGENERAL ÇATIŞMA BÖLGESİNDE

Çatışmanın devam ettiği bölgeye, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalattin Doğan da gitti.

TSK SURİYE'DE OPERASYON BAŞLATTI

Kilis'te Suriye tarafından IŞİD'in kontrolündeki bölgeden karakola açılan ateş sonucu bir astsubayın şehit edilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki hedeflere yönelik operasyon başlattı.

SURİYE SINIRINDA 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ' UYGULAMASI BAŞLATILMIŞTI

Kilis Valiliği, Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında yer alan sınır hattının 5 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildiğini duyurmuştu.

BORDO BERELİLER GÖNDERİLMİŞTİ

Suriye sınırında yaşanan yüksek gerilim nedeniyle Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birlikler Kilis yakınlarında konuşlandırılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı