IŞİD ALEVİLERE SALDIRDI; 57 ÖLÜ

IŞİD ALEVİLERE SALDIRDI; 57 ÖLÜ

Diplomatik çevreler bu eylemlerin sürmesini sürekli barış masasından kaçma bahaneleri uyduran sözde ılımlı muhaliflerin gerçekleştirdiğini ileri sürüyor

Image copyright

Başta Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere bölgede ki Sünni ülkelerin destek verdiği sözde ılımlı muhalifler olarak adlandırılan El kaide destekli guruplar ve IŞİD'in Alevilere yönelik katliamları sürüyor. BBC'nin haberine göre Alevilerin yoğun yaşadığı bir kentte katliam gerçekleştirildi. Diplomatik çevreler bu eylemlerin sürmesini sürekli barış masasından kaçma bahaneleri uyduran sözde ılımlı muhaliflerin gerçekleştirdiğini ileri sürüyor. İşte BBC'nin haberi

Suriye'nin Humus kentinde iki bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 57 kişi öldü. Yüzden fazla kişinin de yaralandığı haber veriliyor.

AMAÇ BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİ SABOTE ETMEK

Londra merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölenlerin çoğunun siviller olduğunu duyurdu.

Bu patlamaların ardından Şam'ın Seyyide Zeynep mahallesinde de dört patlama meydana geldi. Bu patlamalarda da ölenler ve yaralananlar olduğu haber veriliyor.

Image copyrightAFP

Humus 2011'de Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı ilk ayaklanmanın başlatıldığı yerlerden biriydi.

Ancak kent şimdi yeniden Suriye ordusunun denetiminde.

Image copyright

Saldırı, kentte ağırlıklı olarak, Esad'ın da mensubu olduğu Alevi azınlığın yaşadığı semtte düzenlendi. 

 

Bu semtte daha önce de saldırılar düzenlenmişti. Saldırıların sorumluluğunu IŞİD üstlenmişti.

Kerry: Ateşkes için Rusya'yla geçici anlaşmaya vardık

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de önümüzdeki birkaç gün içinde ateşkese gidilmesi konusunda "geçici bir anlaşmaya" vardıklarını açıkladı.

Kerry, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la telefonda ateşkesin koşullarını görüştüğünü ve iki ülkenin şimdi taraflar nezdinde temaslarda bulunacağını söyledi.

Anlaşmanın ayrıntıları hakkında bilgi vermeyen Kerry ve "Henüz sonuçlandırılmadı" diyen Kerry, ABD Başkanı Barak Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakında bir araya gelmesini ve bunun ardından anlaşmanın yürürlüğe girmesini umduğunu söyledi.

 

Münih'te 12 Şubat'ta yapılan uluslararası güvenlik konferansında bir hafta içinde ateşkese gidilmesi çağrısının yer aldığı bir metin üzerinde uzlaşma sağlanmış ancak ateşkes uygulanamamıştı

Kaynak:Haber Kaynağı