IŞID 500'DEN FAZLA KADINI CARİYE OLARAK KAÇIRDI

IŞID 500'DEN FAZLA KADINI CARİYE OLARAK KAÇIRDI

IŞİD 500 Yezidiyi öldürdü 500 kadını da...

Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği'nden (KYB) Yezidi  Milletvekili Feyyan Dahil IŞİD terör örgütünün Yezidilerden 500 kişiyi öldürdüğünü, 500 kadını da esir aldığını söyledi.

Vatan'da yer alan habere göre Yezidi  Milletvekili Feyyan Dahil, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, "IŞİD,  Musul'un Sincar ilçesinde, Yezidilerden 500 kişiyi öldürdü, 500 kadını da cariye  olarak esir aldı. Kadınları Telafer'e yakın bölgelere götürdü" dedi. 
 
Yezidilere karşı soykırım uyarısında bulunan Dahil, "Yezidilik dini  IŞİD'in elinde yok ediliyor. IŞİD kontrol altına aldıktan sonra Sincar'dan 30 bin  Yezidi aile zorla göç etti. Göç ettikleri bölgelerdeki kötü insani koşullar  nedeniyle 70 çocuk ile yaşlı ve kadınlardan oluşan 100 kişi hayatını kaybetti"  diye konuştu. 
 
Dahil, Bağdat'taki merkezi hükümet ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne  (IKBY), Yezidilileri yaşadıkları bu kötü durumlardan kurtarma çağrısında bulundu. 
 
Ateş, güneş ve suyun kutsal sayıldığı bir inanç şekline mensup olan  Yezidiler, daha çok Irak'ın Musul ve Duhok şehirlerinde yaşıyorlar. Irak'taki  sayılarının 500 bin olduğu ifade ediliyor. 
 
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD  öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele  geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda  kalmıştı. 
 
IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların, Yezidi Kürtlerin yaşadığı  Sincar ilçesini ele geçirmesi nedeniyle de binlerce Yezidi, bölgeden kaçarak  Duhok ve Erbil'e sığınmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı