İŞÇİ EYLEMLERİ YAYILIYOR; AYDIN'DA DİRENİŞ

İŞÇİ EYLEMLERİ YAYILIYOR; AYDIN'DA DİRENİŞ

AYDIN'ın Söke İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür madeninin çalışanı olan, ancak beş aydır ücret alamadıklarını söyleyen ve iş...

AYDIN'ın Söke İlçesi'ndeki özel bir şirkete ait kömür madeninin çalışanı olan, ancak beş aydır ücret alamadıklarını söyleyen ve iş bırakan işçiler, işletme önünde çadır kurarak bekleyişe başladı.

KÖMÜR MADENCİLERİ PARA ALAMADI

Söke'de özel bir şirkete ait kömür madeninde çalışan ve beş aydır ücret alamadıklarını söyleyen 150 işçi, yedi gün önce iş bıraktı. Eylemci işçiler, bugün madenin de bulunduğu Ağaçlı Mahallesi'nde bir araya geldi. Ardından madenin önündeki araziye bayrak dikip çadır kurdu.

"HAKKIMIZI ALANA KADAR SÜRECEK"

Eymemci işçiler adına konuşan Adem Çelik, "Bir hafta önce başlattığımız iş bırakma eylemi sürüyor. Patronumuz yanımızdan geçiyor, bize ne tepki veriyor ne de konuyu neticeye kavuşturuyor. Eylemimiz bir sonuç alıncaya kadar devam edecek. Biz hak edilmiş hakkımızı istiyoruz. Sadece alnımızın terini istiyoruz. Biz maden işçileri olarak farklı bir şey istemiyor ve dilenmiyoruz. Hiçbir yere de zarar vermiyoruz sadece buraya gelerek sakince eylemimizi sürdürüyoruz. Beklememiz sürecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı