İŞ GÜVENCEMİZ ELİMİZDEN ALINMAK İSTENİYOR

İŞ GÜVENCEMİZ ELİMİZDEN ALINMAK İSTENİYOR

TÜRKİYE Kamu-Sen Temsilcisi ve Türk Eğitim- Sen memurluk mesleğine karşı yapılan saldırıların altındaki tek hedefin iş güvencelerinin ellerinden alınmak istenmesi olduğunu öne sürdü.

TÜRKİYE Kamu-Sen Temsilcisi ve Türk Eğitim- Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, memurluk mesleğine karşı yapılan saldırıların altındaki tek hedefin iş güvencelerinin ellerinden alınmak istenmesi olduğunu öne sürdü.

Karabacak yaptığı yazılı açıklamada, bir çalışan için kazanılmış en büyük hakkın iş güvencesi olduğunu vurguladı. Karabacak, "İktidar, geldiği günden beri memurluk güvencesini ortadan kaldırarak, güvensiz ve güvencesiz bir çalışma hayatı oluşturmak için altyapı hazırlamakta, türlü söylemlerle kazanılmış haklarını yok edecek uygulamalarla, memurlarımıza adeta bir ateş çemberinin içine atmak istemektedir. Şimdi ise memurlarımızın yargı yoluyla idari hataları telafi etme hakları kısıtlanmakta, iş güvenceleri ellerinden alınmaktadır" dedi.

İktidarın, devlet memuru ilkesini hükümet memuruna çevirmek için her yolu denediğini öne süren Karabacak, şöyle devam etti:

"Kendilerine biat etmeyen herkese karşı takındıkları düşmanca tavırlarını, memurların iş güvencelerini gasp ederek aleni hale getirmektedir. İktidarın memurlara karşı takındığı düşmanca tutum değişmediği takdirde, hiç görmedikleri tepkiyi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Memurların da daha fazla hak kaybına tahammülü kalmamıştır."

 

İŞ GÜVENCEMİZ ELİMİZDEN ALINMAK İSTENİYOR

Kaynak:Haber Kaynağı