İş Adamlarını Dinliyor Diye Görevden Alındı

İş Adamlarını Dinliyor Diye Görevden Alındı

VALİ BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTEMEDİ

EDİRNE’de Organize Sanayi Bölgesi’nde firma yöneticisi işadamlarını dinlettiği ve takip ettirdiği öne sürülen Bölge Müdürü Fuat Yapalak’ın makamında polis ekiplerince arama yapıldı.  Odasında herhangi bir suç unsuru bulunmazken; Yapalak, Vali Hasan Duruer başkanlığındaki yönetim kurulu kararıyla görevden alındı. Hakkında "iş adamlarını dinliyor" iddiası bulunan Fuat Yapalak'ın, aynı zamanda Tüsiad'a ve diğer İş adamları derneğine alternatif olarak kurulan ve iş adamları için her yıl görkemli hac töreni düzenleyen YENİSİAD adlı muhafazakar iş adamlarının derneğinde görevli olduğu ortaya çıktı. OSB'nin görevden alınan müdürü Yapalak'ın çevresinde, cemaat gönüllüsü olduğu konuşuluyor. Hakkında idare soruşturmada başlatılan müdür ile valinin çalışmak istememEsi ise, iş adamları arasında "AKP Cemaat çatışmasına kurban gitti" spekilasyonları yapılmaya başlandı.

İŞ ADAMLARINI DİNLETİYOR İDDİASI
 
Edirne’nin Süloğlu İlçesi’nde 1994 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) 5 yıldır bölge müdürlüğünü yapan Fuat Yapalak, Edirne Valisi Hasan Duruer’in başkanlığını yaptığı yönetim kurulu kararıyla dün görevinden alındı. Edirne Valisi Hasan Duruer’e gelen ihbarlara göre sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaların yöneticisi olan işadamlarının dinlettiği ve takip ettirdiği öne sürülen Fuat Yapalak ile ilgili idari soruşturma başlatıldı.
 
MAKAM ODASI ARANDI
 
Edirne Valisi Hasan Duruer’in talimatıyla, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Fuat Yapalak’ın makam odası ve koridorlarında dün arama yaptı. Suç unsuruna rastlanmayan aramaların yapıldığı dakikalarda Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığı yönetim kurulu toplantısı yapıldı.

BAZI SIKINTILAR VARDI AÇIKLAMASI
 
Toplantıda Edirne Valisi Hasan Duruer’in Fuat Yapalak ile çalışmak istemediğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CHP İl Genel Meclisi üyesi Erdal Akgün, yönetim kurulu kararıyla görevinden alındığını ifade ederek, “Müdür beyle ilgili bazı sıkıntılar vardı. Dünkü yönetim kurulu toplantısında Vali bey kendisiyle çalışamayacağını ifade etti. Biz de yönetim kurulu üyeleri olarak aynı doğrultuda görüş belirttik. Evrak işleri olarak işini çok iyi yapan biriydi. Organize sanayinin kapasitesi buraya kadardı daha ileriye götüremediği için aldık bu kararı. Şu anda 13 çalışan fabrika var. Organize Sanayi bölgesinde 38 firma ile anlaştık. İnşaat aşamasında ve proje aşamasında olanlar var. 4 arsamız da şu an boş durumda. Polis dün arama yapmış ancak iddialara yönelik tam olarak bilgim yok” diye konuştu.
 
YERİNE ATAMASI YAPILDI
 
Görevden alınan Fuat Yapalak’ın yerine ise yönetim kurulu kararıyla Organize Sanayi Bölgesi İmar Müdürü Müjgan Çorbacı getirildi.