Irkçı sözlerin faturası: Kayaalp'e 6 ay men!

Irkçı sözlerin faturası: Kayaalp'e 6 ay men!

Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı tweetlerle tartışma konusu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp'e FILA'dan 6 ay men cezası verildiği öğrenildi. Irkçı söylemler sebebiyle müsabakalardan men edilen Kayaalp'e iktidara yakın kesimlerden destek yağıyor.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Rıza'nın arkasındayız, çocuğumuzu yedirmeyiz" derken, Akşam Gazetesi Ankara temsilcisi Emin Pazarcı ise cezanın 'haksız bir ceza' olduğunu savunarak "Bunun neresi ırkçılık?" yorumunda bulundu. Ayrıca Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ da Twitter'dan "Yeteneği ve gücüyle ülkemize şampiyonluklar kazandırmış/kazandıracak Rıza Kayaalp'i takdir etmek haksızlık değil hakkın teslimidir. Rıza Kayaalp; Akdeniz Oyunları, Avrupa ve dünya Şampiyonu'dur. Başarılarıyla milletimizin/ülkemizin gururu olmuştur. Başarıyı takdir ettik." yorumunda bulundu. Ancak Kayaalp'i başarısı için takdir eden Bozdağ ırkçı söylemlerine sessiz kalmayı tercih etti. 


Kayaalp, bu çok tartışılan söyleminin ardından Mersin Akdeniz oyunlarında Türk kafilesinin önünde bayrak taşımış ve bu olay da büyük tepki görmüştü. Kayaalp'le ilgili kararın 3 hafta önce verildiği de gelen bilgiler arasında.

İşte Rıza Kayaalp'in o tweeti ve bazı tepkiler;