İran'dan Yolsuzluk Bağlantısı Haberi

İran'dan Yolsuzluk Bağlantısı Haberi

"Zarrab'ın İran'daki ortağı Ülkenin ünlü milyarderi Babek Zencani"

 İran basını, Türkiye’de rüşvet ve yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan işadamı Reza Zarrab’ın İran’daki iş ortağının ülkenin ünlü milyarderi Babek Zencani olduğunu ileri sürdü. İran’ın en zengin işadamı olduğu söylenen Zencani, sadece geçen hafta İran Merkez Bankası’na 2,8 milyar dolar ödemede bulundu.

İran’ın Kanun Gazetesi, Türkiye’deki yolsuzluk operasyonunda adı geçen İran asılı işadamı Reza Zarrab’ın, İran’ın en zengin işadamı olduğu söylenen Babek Zencani ile birlikte çalıştığını iddia etti.

Haberde, Zarrab’ın İran’la ilgili ticari ilişkilerini Zencani’ye ait Sorinet Holding vasıtasıyla yürüttüğü aktarıldı. 

Ülkedeki birçok medya kuruluşu da söz konusu iddiayı gündeme getirdi.

“MÜŞTERİLERİMDEN BİRİNİN İSMİ B.Z.”

Reza Zarrab, savcılıkta verdiği ifadede, “Müşterilerimden birinin ismi B.Z.” diye konuşmuştu. 
Zarrab’ın baş harflerini söylediği işadamı ve İran basınının yazdığı işadamının baş harflerinin aynı olması dikkatlerden kaçmadı.

BABEK ZENCANİ KİM?


Babek Zencani, zengin bir işadamı olmasına rağmen ülkede pek tanınmazken Şubat ayında İran’daki Sosyal Sigortalar Kurumu ile ilgili yolsuzluk iddiaları dillendirildiğinde adı yolsuzlukla anılarak ülke basında sık sık gündeme geldi.

Bu tarihten sonra mal varlığı nedeniyle büyük bir üne kavuşan Zencani’nin servetinin milyarlarca dolar olduğu ve ülkenin en zengin işadamı olduğu söylendi.

Zencani, ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımların ardından başta petrol olmak üzere devletle yüksek rakamlarda iş yapmaya başladı.

İran resmi makamları, Zencani’nin sadece geçen hafta sattığı petrol karşılığı devlete olan 2 milyar 800 milyon dolar borcunu ödediğini bildirdiler.

TAHRAN,(DHA)

Kaynak:Haber Kaynağı