İRAN'DAN IŞİD KOALİSYONUNA SERT TEPKİ

İRAN'DAN IŞİD KOALİSYONUNA SERT TEPKİ

IŞİD'e karşı sadece Suriye'ye yapılan müdaheleye tepkili olması diplomatik çevrelerce manidar bulundu.

İRAN Dışişleri Bakanlığı, ABD öncülüğünde Suriye'ye yapılan hava saldırılarının Suriye'nin milli egemenliğinin çiğnendiği anlamına geldiğini ve uluslararası hukuk ve yasalara aykırı davranıldığı değerlendirmesinde bulundu. Ortadoğuda uzun zamandır süren IŞİD Vahşetine karşı büyük bir tepki göstermeyen İran'ın, genel hedefi sunni dışı mezhepler olan IŞİD'e karşı sadece Suriye'ye yapılan müdaheleye tepkili olması diplomatik çevrelerce manidar bulundu.

ULUSLARARAS HUKUKA AYKIRI

Bakanlık Sözcü Merziye Afham tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin bazı diğer ülkelerle birlikte Suriye'ye yönelik yaptığı saldırının "uluslararası tanınmış normların dışında" olduğu ifade edilerek, bunun uluslararası arenada çoklu olumsuz gelişmelere neden olacağı belirtildi.

"Terörizmin kökünün kazınmasından" yana olduklarını söyleyen İranlı Sözcü, bunun uluslararası kurallar çerçevesinde yapılmasının gerekli olduğunu ifade etti.

BM Genel Kuruluna katılmak için New York'ta bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de saldırının, Suriye hükümetinden izin alınmadan yapıldığını ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı