İRAN'DAN ERDOĞAN'I ŞOK EDECEK SÖZLER

İRAN'DAN ERDOĞAN'I ŞOK EDECEK SÖZLER

Erdoğan'ın dış politikada inişli çıkışlı açıklamaları ile en son gerginliğin yaşandığı komşu İran, Türk Maslahatgüzarı Bakanlığa çağırıp nota vermekle yetinmedi şimdi de Erdoğan'ın sözlerinden geri adım atmasını istiyor.

İran Meclisi Araştırma Komisyonu Başkanı Muhammed Mehdi Zahidi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nisan ayında İran'a yapacağı ziyaretinin ertelenmesini istedi.

ÖNCE TUTUMUNDAN GERİ ADIM ATSIN

Zahidi, Erdoğan'ın "İran bölgeyi domine etme çabası içinde. Yemen, Suriye ve Irak'ta ne gücü varsa çekmesi lazım" sözlerine tepki olarak "Erdoğan, önce İran konusundaki tutumundan geri adım atmalı daha sonra Tahran'a gelmeli" diye konuştu.

SÖZLERİ DOSTÇA DEĞİL

İran meclisinin resmi internet sitesi ICANA'ya konuşan Zahidi, "Erdoğan'ın sözleri dostça olamamakla birlikte bölgedeki gerginliği de tırmandıracaktır. Bu sebepten dolayı ziyaretin ertelenmesi daha uygun olur" değerlendirmesinde bulundu.

Zahidi, Erdoğan'ın İran konusunda kullandığı ifadelerin yanlış bilgilerden kaynaklığı iddia eden

İPTAL OLMAZSA KONUYU MECLİSE TAŞIYACAĞIZ

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi İsmail Kevseri de İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunarak Erdoğan'ın İran ziyaretinin iptal edilmesini talep etti.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'na konuşan Kevseri, Dışişleri Bakanlığı'nın buna kayıtsız kalması durumunda konuyu meclis gündemine taşıyacaklarını kaydetti.

Kevseri, "Erdoğan yersiz ifade kullanıyorsa bunun karşılık bulacağını anlamalı" ifadesini kullandı

Kaynak:Haber Kaynağı