İRAN’DA “MUTLULUĞUN” BEDELİ: 91 KIRBAÇ, 6 AY HAPİS

İRAN’DA “MUTLULUĞUN” BEDELİ: 91 KIRBAÇ, 6 AY HAPİS

İşte 6 İranlı gencin başına gelenler…

Pharrell Williams’ın şarkısı Happy’ye (Mutlu) klip çeken 3 kız, 3 etkek, altı İranlı gence 91’er kırbaç ve 6 ay hapis cezası verildi. Cezaları ertelenen gençler 3 yıl içinde “benzer bir suç” işlemezlerse cezaları iptal edilecek.

İranlı 3 genç kadınla 3 erkeğin Pharrell Williams’ın şarkısı Happy’ye (Mutlu) çektikleri klip nedeniyle yargılandıkları davada mahkeme kararını verdi.

Mahkemenin verdiği karara göre, gençler 91’er kırbaç ve 6’şar ay da hapis cezası aldılar. Ceza şimdilik uygulanmayacak, gençler 3 yıl boyunca gözetim altında olacaklar. 3 yıl içinde “benzer bir suç” işlemezlerse cezaları iptal edilecek.

NE OLMUŞTU?

İranlı altı genç Pharrell Williams’ın Happy (Mutlu) şarkısına klip çektikten sonra gözaltına alınmıştı.

Televizyonda yayınlanan sorgu videosunda bir polis memuru kameraya “Gençlerimiz aktör ve şarkıcı gibi kimselerden uzak durmalıdır, gördüğünüz gibi bu insanları çok kısa sürede tespit edip tutuklayabiliyoruz” demişti.

IranWire polislerin gençlere ve ailelerine medyaya konuşmaları dahilinde serbest bırakılmayacaklarını söylediklerini yazmıştı. IMCTV’nin haberine göre gençlerin gözaltına alınmalarının ardından Twitter’da #freehappyiranians hashtagi açılmıştı. İran International Campaign for Human Rights örgütü de kampanya başlatmıştı.

Happy şarkısının sahibi Williams da Twitter hesabından “Mutluluk yaymak isteyen bu gençlerin tutuklanması beni derinden üzdü” mesajını paylaşmıştı.

İŞTE İRANLI GENÇLERİN CEZA ALMASINA NEDEN OLAN O SEMPATİK VİDEO:

Kaynak:Haber Kaynağı