İRAN RIZA SARRAF'IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

İRAN RIZA SARRAF'IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

İranlı milyarder Babek Zencani ve İran asılı işadamı Rıza Sarraf arasında yapılan işbirliği konusunda

İranlı milletvekili Emir Abbas Sultani, yolsuzluk suçlamasıyla yargılanan İranlı milyarder Babek Zencani ve İran asılı işadamı Rıza Sarraf arasında yapılan işbirliği konusunda yeni belgelere ulaştıklarını iddia etti. DHA'nın İranlı bir gazeteye dayandırdığı haberinde Zencani ve Sarraf ilişkisini araştırmak için İran'dan Türkiye'ye resmi bir heyet gelecek.

SARRAF TÜRKİYE'DE SERBEST ZENCANİ İRANDA CEZAEVİNDE

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ardından gözaltına alınarak daha sonra serbest bırakılan geçtiğimiz haftalarda ise milyon dolarlık teknesi ile Ege Kıyılarında tatil yapan sanatçı Ebru Gündeş'in kocası İran asıllı Rıza Sarraf hakkında, İran yetkililerinden şok açıklamalar gelmeye devam ediyor. 17 Aralık operasyonu ardından Türk Basınında Rıza Sarraf ile  Babek Zencani'nin ortak olduğu, işbirliği yaptığı iddia edilmişti. İran Devleti Babek Zencani'yi Türkiye de gerçekleşen operasyonun ardından Aralık ayında tutuklamış ve ceza evine koymuştu. Türk yargısı Rıza Sarraf'ı ve tedbir koyduğu mal varlığını serbest bıraktı ancak İran hükümeti halen Zencaniyi bir cezaevinde tutuyor.

TÜRKİYE'YE HEYET GELİYOR

İran’da yayımlanan Şark Gazetesi’ne konuşan Sultani, konuyu incelemek için yakında İran’dan bir parlamento heyetinin Türkiye’ye geleceğini ifade etti. Heyetin Türkiye’de kimlerle görüşeceği hakkında bilgi verilmedi.

30 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine konulan Babek Zencani, yolsuzluk ve evrakta sahtecilik yaparak İran devletini 2 milyar 350 milyar Euro dolandırtmakla suçlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı