IRAK'TA BULUNAN 2 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

IRAK'TA BULUNAN 2 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Bütün dünyanın tepkisini çeken ve Irak Hükumetinin BM Güvenlik konseyine şikayet ederek görüşme başlattığı Irakta ki Türk Askeri varlığına ilşkin flaş bir gelişme yaşandı.

Irak merkzli AIN haber sitesi Kuzey Irak'ta bulunan peşmerge güçlerini kaynak göstererek Başika kampında bulunan Türk Askeri birliğine saldırı olduğunu ve saldırıda 2 Türk askeri'nin şehit edildiğini iddia etti....

OBAMA DÜN UYARMIŞTI

ABD Başkanı Obama  dün yaptığı bir açıklama ile Irak'ın Türk Askeri varlığını Başika'da istemediğini ima ederek bir uyarıda bulunmuştu. AKP Hükumetine İşgalci konumuna düşersiniz diyen Obama'nın elinde beyzbol sopası bulunan fotoğrafı bu haberin üstünde bir çok medya kuruluşunda birlikte kullanıldı.

IŞİD'in dün Başika Kampı'na saldırdığı TSK kaynakları tarafından doğrulanırken, 2 şehit olduğu bilgisi yalanlandı.

Dün sosyal medyada ve bazı haber ajanslarında, IŞİD'in Irak'ta Musul yakınlarındaki Başika bölgesinde bulunan Türk askerine saldırdığı ve 2 askeri şehit ettiği iddiası yer aldı. Genelkurmay kaynakları, IŞİD saldırısını doğruladı. Dün akşam 20.40 sıralarında IŞİD'in Başika'daki Türk askerlerine saldırdığını söyleyen kaynaklar, çatışmanın 23.00'a kadar sürdüğünü belirtti. Çatışmada 17 IŞİD militanının öldürüldüğü öğrenilirken, Türk askerinin herhangi bir kaybının olmadığını açıklandı.

İŞTE İDDİALARA NEDEN OLAN O HABERE İLİŞKİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

12511815_10153240145996957_737622058_n.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı