IRAKLI TÜRKMEN VEKİLDEN TÜRKİYE'YE SUÇLAMA

IRAKLI TÜRKMEN VEKİLDEN TÜRKİYE'YE SUÇLAMA

Türkmen kökenli Abbas El-Beyati, Kandil operasyonunun “Türkiye tarafından uydurulmuş bir kriz” olduğunu iddia etti.

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / TUZHURMATU, (DHA)


Irak parlamentosu dış ilişkiler komisyonu üyesi Türkmen kökenli Abbas El-Beyati, Kandil operasyonunun “Türkiye tarafından uydurulmuş bir kriz” olduğunu iddia etti.

TÜRKİYE IRAK EGEMENLİĞİNİ İHLAL EDİYOR

Almada Gazetesi’ne konuşan El-Beyati, operasyonun “PKK’yı değil sivilleri hedef aldığını öne sürdü ve Türk saldırılarının Irak’ın egemenliğini ihlal ettiğini” söyledi. Maliki’nin Kanun Devleti bloku üyesi El-Beyati; Kandil operasyonunu “uydurma” olarak niteledi ve Türkiye'nin operasyon konusunda Kürt yönetimi ile koordineli bir şekilde çalışmaya davet etti.

ABBAS EL BAYATİ KİMDİR ?

Irak’taki Şii Türkmenlerin önde gelen isimlerinden. Saddam Hüseyin döneminde Irak’tan sürgün edildi. Irak Türkmen İslam Birliği Genel Sekreteri oldu. 2002 yılında Londra’da bir toplantı sonrasında Irak Muhalefeti Düzenleme Komitesi atandı.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİNDEN SEÇİME GİRDİ

abbas-el-beyati-2.jpgabbas-el-beyati-2-002.jpg

Önderliğindeki altı kişilik Türkmen grubu da Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Başkanı El Hekim ile yaptıkları görüşmelere rağmen, ITC’nin (Irak Türkmen Cephesi) listesinden seçime dahil oldu. 2009 yılında milletvekili oldu. Birleşik Irak İttifakı’nın üyesidir. Irak Anayasa Üyesi görevine getirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı