IRAK VE TÜRKİYE'DEN FARKLI AÇIKLAMALAR

IRAK VE TÜRKİYE'DEN FARKLI AÇIKLAMALAR

Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu'ndan oluşan heyet ve Irak yetkililer Türk askerinin Musul'daki varlığını görüştü. Türk heyetinden sorunun çözüldüğü yönünde sinyaller geldi.

 

Başbakanlık: Fidan'ın Irak Ziyaretinden Mutabakat Çıktı. Irak Hükümeti Asker çekilecek Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu'ndan oluşan heyet ve Irak yetkililer Türk askerinin Musul'daki varlığını görüştü.

Türk heyetinden sorunun çözüldüğü yönünde sinyaller geldi.Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Musul'a asker sevkiyatına Bağdat'ın tepkisi üzerine gönderdiği temsilcilerin, Irallı yetkililerle 'askeri personelin yeniden tanzimi' konusunda mutabakat sağladığı belirtildi.

Bugün Irak Hükümeti'nden yapılan son açıklamada da Irak'ın Türkiye'yi BMGK şikayet etme kararı aldığı açıklanmıştı.

 

İŞTE BAŞBAKANLIK AÇIKLAMASININ TAM METNİ

Dün Irak Hükümeti'nin Basın Yayın  Ofisinden Yapılan Açıklamada ise Sorunun Tek Çözümünün Irak'ta Bulunan Türk Askerlerinin Geri Çekilmesi Olduğu Dile Getirilmişti.

İşte Irak Başbakanlık Basın Yayın Ofisinden Dün Twitter Aracılığıyla Yapılan Açıklama;

HAKAN FİDAN VE SİNİRLİOĞLU'NUN TEMASLARI

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, " Dışişleri Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanımızın Özel Temsilcileri sıfatıyla 10 Aralık 2015 tarihinde Bağdat'a giderek Irak Başbakanı Haydar el Ebadi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve Savunma Bakanı Halit el Ubeydi ile görüşmelerde bulunmuşlardır." denildi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı