İpini koparan terörist Suriye'de

İpini koparan terörist Suriye'de

Fransız düşünür Thierry Meyssan, binlerce yabancı teröristin komşu ülkelerden Suriye'ye akın ettiğini iddia etti. Meyssan, Baılı devletler için her şeyden önemli olanın doğal servetlere el koymak olduğunu da kaydetti.

Orbay Soydan

Fransız düşünür ve yazar Thierry Meyssan; geçtiğimiz günlerde El-Alem televizyon kanalına yaptığı açıklamada; on binlerce yabancı teröristin komşu devletlerden Suriye’ye akın ettiklerini söyledi.

Teröristlerin NATO’nun gelişmiş muhaberat cihazlarıyla donatıldıklarını ifade eden Meyssan, NATO’dan gelen bilgiler ve talimatlar doğrultusunda teröristlerin güçlerini birleştirerek saldırı eylemlerinde bulunduklarını ekledi.

Batı ve Arap bazı medya kanallarının Suriye’ye ilişkin gerçekleri tamamen tersine dönüştürdüğüne vurgu yapan Meyssan; bu medyanın Suriye’deki terör gruplarının sivillere ve askerlere karşı uyguladığı toplu katliamları ve vahşetleri göz ardı ettiklerinin altını çizdi.

Batılı paralı teröristlerin Suriye’de ellerine geçen tüm köprü, yol, tren, elektrik istasyonları, enerji santralleri iletişim şebekeleri ve her şeyi kanlı elleriyle sabote ettiklerine dikkat çeken Meyssan; Suriye hükümetinin halkını koruduğunu vurgularken, halkın istisnasız tüm bileşenlerinden oluşan Suriye ordusunun bu halkı savunmasının kaçınılmaz olduğuna ifade etti.

Fransız düşünür yazar Meyssan; Irak’ta yaşananlara örnek vererek, Batılı devletlerin, radikallerin Suriye’yi ellerine geçirmeleri halinde kaos ve şiddetten başka bir şey getirmeyeceklerini bildiklerini, fakat Batılı devletler için her şeyden önemli olanın doğal servetlere el koymak olduğunu belirti.