iPhone Kullanıcıları Dikkat Edin

iPhone Kullanıcıları Dikkat Edin

iPhone kullanıcıları sakın telefonunuzdan "O" kelimeyi aratmayın...!

Bir iPhone uygulaması olan Siri'den, Almanca seslenip "İslam'la ilgili bilgi istenince, "Önce yerini ve kimliğini açıkla" talimatı çıkmaya başladı. Diğer inançlar için böyle bir kısıtlama yok.

Almanya’daki Facebook kullanıcılarının son günlerde keşfettiği bir olay, dinlemede ve takipte teknolojinin nerelere kadar geldiğini ortaya koydu. Akıllı telefon iPhone’larda kullanılmaya başlayan sesli komut servisi “Siri”ye verdiğiniz komutlar, sizin bilgilerinizi anında “bir merkeze” gönderiyor ve izleme altına alınıyorsunuz. Almanya’daki kullanıcılar, izleme için kullanılan ilk kelimenin “İslam” olduğunu ortaya çıkardı.

DİĞER DİNLERE CEVAP VAR

Sesli komutlarla bilgi arayan, kısa mesaj yazabilen, hatırlatma ekleyen, alarm kurabilen, sayacı çalıştırabilen ve giderek geliştirilen Siri’ye, Almanca olarak “Christentum- Hıristiyanlık” denince, anında bilgiler açılıyor ve Hıristiyanlığın, en baştan günümüze kısa bir özeti veriliyor.

“Judentum- Yahudilik” denilince, yine aynı şekilde inançla ilgili bilgiler ekrana dökülüyor.

İSLAM’I SORANA; ÖNCE KİMLİĞİNİ GÖSTER

Siri’ye “İslam” denilince hiç bir bilgi gelmiyor ve şöyle deniliyor:
“Önce bana nerede olduğunu göster. Kişisel bilgileri koruma bölümünden, yer belirleme hizmetini aç. Ardından Siri’deki bu özelliği çalıştır.(Verrat mir zuerst, wo du bist. Aktiviere dazu in den Einstellungen unter “Datenschutz” sowohl die Option “Ortugnsdienste” als auch unter “Ortungsdienste” die Option “Siri)…”

Böylece, “İslam” diye arama yapan kişinin, tüm bilgileri anında ele geçiriliyor. Koordinat olarak da nerede bulunduğu belirleniyor. Bu bilgilerin de, belirli merkezlerde saklanması ya da daha sonra kullanılmak amacıyla kayıtlanması hiç de zor değil.

Bu olay, Almanya’daki Facebook’ta hızla yayılırken, iPhone’un ya da hizmet sağlayıcılarının nasıl bir cevap vereceği bilinmiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı