iPHONE 6 ALANLAR İSYAN ETTİ APPLE SONUNDA ÖZÜR DİLEDİ

iPHONE 6 ALANLAR İSYAN ETTİ APPLE SONUNDA ÖZÜR DİLEDİ

Çakması bile bu kadar sorun yaşatmadı

Her yeni modeli satışa çıktığunda mağazalarda  büyük kuyruklar oluşan iPhone 'nin Amerikalı üreticisi Apple sonunda geri adım atarak özür dilemek zorunda kaldı. Son aylarda üstüste krizler yaşayan ve bu yüzden borsada ki hisseleri de değer kaybeden Apple'de sorunlar bitmek bilmiyor.
 Şimdi de iOS 8.0.1 işletim sistemini yükleyen bir çok iPhone kullanıcısının telefonun temel özelliği olması gereken aramaları yapamaz hale geldiği belirtiliyordu.

MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ HAD SAFHAYA ULAŞINCA

Yeni işletim sistemi yüzünden birçok iPhone sahibi de gelen aramaları göremediğini şirkete bildirdi.
Yeni sistemin yarattığı bir diğer sorunun da iPhone 6'daki parmak izi tanıma özelliğinin düzgün çalışmaz hale gelmesi olarak açıklandı. BBC'de yer alan haberin ayrıntıları şöyle.

YAMA İŞE YARAMADI

iOS 8 işletim sistemi iPhone 6 ile birlikte piyasaya sürülmüş ve daha bir hafta geçmeden yamalanmak zorunda kalmıştı.
Ancak çıkarılan iOS 8.0.1 yaması için sorunları çözmektense telefonu daha da kullanılmaz hale getirdiği ifade edildi.

ESKİ SÜRÜMLE İDARE EDİN YENİSİ YOLDA KOMEDİSİ

Apple ise gelen büyük tepkier üzerine iPhone sahiplerinden özür diledi ve "iPhone 6 ve iPhone 6+ sahipleri için yaşanan yama sorununu çözmek üzere geçici bir çözüm geliştirdik" dedi ve sorun yaşayan kullanıcılardan tekrar iOS 8'i yüklemelerini istedi.

BİR YAMA DAHA GELİYOR

Apple'ın açıklamasında "Yaşanan tüm sorunlardan dolayı çok üzgünüz. Yeni iOS yamasını hazırlayıp iPhone sahiplerinin kullanımına açabilmek için gece gündüz çalışıyoruz" dendi.
Apple'ın sitesinde işletim sistemi sorunu yaşayanlar için bir de yardım kılavuzu yayınlandı.
Apple'ın sorunlu işletim sistemi yaması iOS 8.0.1 de artık internetten çekilmiş durumda.

MÜŞTERİLER SOSYAL MEDYA DA AYAĞA KALKTI

Apple'ın telefonlarda büyük sorunlar yaratan işletim sistemi sosyal medyada da büyük tepki çekti.HAL_9000 isimli bir Twitter kullanıcı hesabından paylaştığı mesajda: "Dikkat! iOS 8.0.1 yaması U2 grubunun yan odaya yerleşmesine neden oluyor" dedi.

Apple'ın iPhone 6'nın lansmanını yaptığı gün U2'nun yeni albümü tüm iTunes kullanıcılarının müzik kütüphanesine otomatik olarak eklenmiş ve birçok iTunes kullanıcısı "Bu albümü istemiyorum, zorla kütüphaneme eklediniz" diyerek Apple'a tepki göstermişti. Apple da gelen tepkiler üzerine albümü silmek için bir program çıkarmıştı.
Federico Viticci isimli bir başka Twitter kullanıcısı ise mesajında, "İroniye bakın, sağlık uygulamasını düzeltmek için çıkarılan yama iOS'u öldürdü" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı