İNTİKAM CİNAYETİ ÇIKTI

İNTİKAM CİNAYETİ ÇIKTI

Polis, olayda pompalı tüfekle ateş ettiği iddia edilen H.O. ile motosikleti kullanan Onur Oba'yı yakaladı.

ADANA'da 37 yaşındaki Murat Demircan'ı öldüren 16 yaşındaki H.O. ile ona yardım eden 33 yaşındaki Onur Oba'nın, 11 Ağustos 2014'te öldürülen 36 yaşındaki Yenal Yerli'nin intikamını almak için cinayeti işledikleri ortaya çıktı. 2 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

YEĞEN İNTİKAMI

8 Kasım 2014'te merkez Seyhan İlçesi'nin Gürselpaşa Mahallesi'nde berberde tıraş olan, çok sayıda suç kaydı bulunan Yenal Yerli, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. İddiaya göre, yaklaşık 1.5 ay sonra Yerli'nin yeğeni H.O. olayla ilgisinin olduğu iddia ettiği Murat Demircan'ı öldürmek için Onur Oba ile birlikte plan yaptı. Gürselpaşa Mahallesi'nde kiraladığı dükkanda güvercin besleyip satarak geçimini sağlayan Murat Demircan, 10 Aralık'ta işyerini kapatıp evine gitmek için yola çıktı. Bu sırada Onur Oba'nın kullandığı motosikletle gelen H.O., Murat Demircan'a ateş etti. Açılan ateş sonucu Murat Demircan olay yerinde hayatını kaybederken saldırganlar kaçtı. Polis, olayda pompalı tüfekle ateş ettiği iddia edilen H.O. ile motosikleti kullanan Onur Oba'yı yakaladı.

 

ALKOLLÜYDÜK

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Onur Oba, motosikletle H.O.'yu olay yerine götürmediğini belirterek suçlamayı kabul etmedi. H.O. ise Onur Oba ile birlikte alkol aldıktan sonra konuşmak için Murat Demircan'ın yanına gittiklerini bu sırada aldığı alkolün etkisi ile ateş ettiğini kabul etti. 2 şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. İddianamede olayda kullanılan motosiklette Onur Oba'ya ait vücut izinin bulunduğu belirtildi. Savcı, Onur Oba ve H.O. hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açarken H.O.'nun olay tarihinde yaşının 18'den küçük olması nedeniyle cezasında indirim yapılmasını talep etti. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı