İntihardan kızının titremesi vazgeçirdi

İntihardan kızının titremesi vazgeçirdi

Adana'da eşi tarafından terk edilen inşaat işçisi 34 yaşındaki Ö.K., yanına 7 yaşındaki kızı E.'yi de alıp, sıvasını yaptığı 6 katlı binanın çatısına çıkarak, intihara kalkıştı.

6 saat boyunca eylemini sürdüren Ö.K., kızının soğuktan titrediğini fark edince, montunu çıkarıp, sardı.

Polisin uzun süre dil döktüğü Ö.K., ikna olup, damdan indirildi. Merkez Sarıçam İlçesi Şahintepe Mahallesi'nde yaşayan Ö.K., şiddet uyguladığı 8 yıllık eşi Ö.K. evi terk edip, boşanma davası açınca öfkelendi. Barışma girişimleri sonuçsuz kalan Ö.K., dün öğle saatlerinde 7 yaşındaki kızı E.'yi okuldan alıp, aynı mahallede sıvasını yaptığı 6 katlı binanın damına çıktı. Ö.K., cep telefonundan aradığı eşine yanına gelmediği taktirde kızıyla birlikte atlayacaklarını söyledi. Ö.K., durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerine giderken, itfaiye ve sağlık ekibini de yönlendirdi. Polisler, inşaat halindeki binanın çatısında bekleyen Ö.K.'yı intihardan vazgeçirmek için uğraş verdi, eşini olay yerine çağırdı. Yakınlarını ve polisleri yanına yaklaştırmayan Ö.K., merdivenlere kadar gelen eşinin yalvarmalarına da olumsuz cevap verdi.

Babasının yanından ayrılmayan küçük E. de aynı çabayı gösterdi. Zaman zaman babasının boynuna sarılıp aşağıya inmesini isteyen küçük kızın da çabaları sonuçsuz kaldı. Uzun süre damda ve ayakta kalan küçük kız, soğuktan titremeye başladı. Ayakta durmakta zorlanan küçük kız, zaman zaman yere diz çökerek ısınmaya çalıştı. Bazen de olduğu yerde zıpladı. Kızının üşüdüğünü fark eden Ö.K., sırtından çıkardığı montu kızına sardı. Kızının daha fazla üşümesine gönlü razı olmayan Ö.K., sonunda eyleminden vazgeçti. 

Polisin yardımıyla inşaattan indirilen baba ile kızı, ambulansa alınıp sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra Sarıçam Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.